Τελευταία Νέα
Διεθνή

BP: Επιστροφή στα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 553 εκατ. δολ.

tags :
BP: Επιστροφή στα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 553 εκατ. δολ.
Η παραγωγή της βρετανικής εταιρείας ενισχύθηκε κατά +9,9% στα 2,4 βαρέλια
Επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε η BP το δεύτερο τρίμηνο του 2017, δεχόμενη ώθηση από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, καθώς και από τη μείωση των δαπανών της.
Ειδικότερα, τα κέρδη της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 553 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 2,2 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με το πετρέλαιο εκείνη την περίοδο να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 49,4 6 δολ. ανά βαρέλι, έναντι 45,59 δολ. ανά βαρέλι τον προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, οι λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας ανήλθαν στα 4,9 δισ. δολ. συγκριτικά με τα 3,9 δισ. δολ. που διαμορφώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Σε ότι αφορά την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυτή ενισχύθηκε κατά +9,9% στα 2,4 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, καθώς η εταιρείας βρίσκεται εν μέσω σχεδίου για αύξηση της παραγωγής της κατά 800 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2020.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικών της BP, Brian Gilvary, οι συνθήκες θα βελτιωθούν περαιτέρων μέχρι το τέλος του έτους, καθώς τα έσοδα των πωλήσεων θα αυξηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης