Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2017 - Στο 3% έναντι 2,9% προηγουμένως

Fitch: Αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2017 - Στο 3% έναντι 2,9% προηγουμένως
Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις για το 2018 αναθεωρήθηκαν στο 3,2% έναντι 3,1% αρχικά
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την παγκόσμια οικονομία τόσο το 2017 όσο και το 2018 προχώρησε σήμερα (7/8) η Fitch, εντείνοντας την αισιοδοξία που είχε εκφράσει αρχικά πριν από δύο μήνες.
Ειδικότερα, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πλέον ότι η αύξηση του ΑΕΠ για όλη την υφήλιο θα διαμορφωθεί στο 3% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων στο 2,9% για το 2017, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το 2018 αναθεωρήθηκε στο 3,2% έναντι 3,1% αρχικά.
Σύμφωνα με τη Fitch, οι αναθεωρήσει για το παγκόσμια ΑΕΠ οφείλονται κυρίως στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και την Κίνα, οι ανάκαμψη των οποίων ήταν εντονότερη απ' ότι αναμενόταν.
Παράλληλα, τόνιζε ότι η επιβράδυνση στην ανάπτυξης των πιστωτικών συνθηκών στην Κίνα ενδέχεται να επηρεάσει τη ζήτηση των κατοικιών μέσα στο 2018, ενώ παράλληλα θα αρχίσει να έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη της χώρας κατά το τρέχον έτος.
Σε ότι αφορά την Ευρώπη, η Fitch διατηρεί τις θετικές εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, με την ανάπατυξη να διαμορφώνεται στο 2% μέσα στο 2017.
«Να αναμένεται μία ακόμα αύξηση επιτοκίων στην ΗΠΑ αυτό το χρόνο», ήταν το σχόλιο της Fitch για τις μελλοντικές κινήσεις της Federal Reserve, για την οποία είχει δηλώσει στην έκθεση του Ιουνίου ότι «φαίνεται να επιδιώκει μια πορεία εξομάλυνσης με ρυθμό τριών ή τεσσάρων αυξήσεων ετησίως έως το 2019».
Αναφερόμενη στη Μεγάλη Βρετανία, η Fitch τονίζει ότι η επιβράδυνση στα τέλη του προηγούμενου έτους είχε αντίκτυπο στο ΑΕΠ της χώρας για το 2ο τρίμηνο, ενώ πρόσθεσε ότι «οι αβεβαιότητες του Brexit θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις επενδύσεις για το τρέχον έτος και το επόμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης