Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Οι πιο σημαντικές εντάσεις μεταξύ Merkel - Schaeuble είχαν αντικείμενο την Ελλάδα

La Repubblica: Οι πιο σημαντικές εντάσεις μεταξύ Merkel - Schaeuble είχαν αντικείμενο την Ελλάδα
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα η Merkel έχει μπει σε πειρασμό να αντικαταστήσει τον Schaeuble
Ενόψει των γερμανικών εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017, έχουν αρχίσει να επανέρχονται στο προσκήνιο σενάρια περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.
Σε αυτό το θέμα αναφέρεται και η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, επισημαίνοντας ότι η Angela Merkel έχει μπει «σε πειρασμό» να αντικαταστήσει μετεκλογικά τον νυν υπουργό Οικονομικών της.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι τη συγκεκριμένη θέση- κλειδί φέρονται να θέλουν να εξασφαλίσουν τόσο οι σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι φιλελεύθεροι, σε περίπτωση που πάρουν μέρος σε νέο κυβερνητικό συνασπισμό.
Αλλά ο απευθείας ενδιαφερόμενος, αναφέρεται στην εν λόγω ανάλυση, δεν δείχνει να ικανοποιείται με ενδεχόμενη μελλοντική εκλογή του στην προεδρία του γερμανικού κοινοβουλίου.
Η ανταποκρίτρια της La Repubblica από το Βερολίνο γράφει, επίσης, ότι οι πιο σημαντικές εντάσεις ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την καγκελαρία είχαν ως αντικείμενο την Ελλάδα.
«Το "γεράκι" της ελληνικής κρίσης, που θεωρείται από όλους ο εμπνευστής της λιτότητας, κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2015 την φοβερή πρόταση πενταετούς αποκλεισμού της Ελλάδας από το ευρώ», υπενθυμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.
Και αναφερόμενη, πάντα, στην στάση του γερμανού υπουργού οικονομικών απέναντι την χώρα μας, προσθέτει: «Όπως σημείωσε πρόσφατα η εφημερίδα FΑΖ, η διαφορά ανάμεσα στον Schaeuble και στην καγκελάριο είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών έβλεπε την Ελλάδα ως μολυσμένο άκρο το οποίο κινδύνευε να προκαλέσει τον θάνατο ης ευρωζώνης.
Η Angela Merkel, όμως, φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να προκληθεί "ντόμινο".
Στην συγκεκριμένη, μοιραία σύνοδο κορυφής της Ένωσης, ο Francois Hollande και ο Matteo Renzi έπεισαν την καγκελάριο να παραμείνει η Ελλάδα.
Ευτυχώς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης