Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ο Schaeuble μετακομίζει στην προεδρία της Bundestag

Spiegel: Ο Schaeuble μετακομίζει στην προεδρία της Bundestag
Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας αναμένεται να γίνει στις 17 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU
Την είδηση της «μετακόμισης» του Wolfgang Schaeuble από το υπουργείο Οικονομικών στη Bundestag, φιλοξενεί σε άρθρο στην ιστοσελίδα του και το Spiegel.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Schaeuble ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία του γερμανικού κοινοβουλίου και να διαδεχθεί τον Norbert Lammert.
Όπως δήλωσε το κορυφαίο στέλεχος του CDU, Volf Kauder «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι καθώς ο Wolfgang Schaeuble, δέχθηκε να αναλάβει τη θέση».
Η επόμενη συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου και μετά από αυτήν ο Schaeuble θα είναι και επισήμως υποψήφιος για την προεδρία της Bundestag, όπως αναφέρει το Spiegel.
Το όνομα του επόμενου υπουργού Οικονομικών, τονίζει το γερμανικό περιοδικό, θα αποκαλυφθεί μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Παράλληλα στο άρθρο αναφέρεται ότι οι Φιλελεύθεροι (FDP) άμεσα στήριξαν την υποψηφιότητα του Schaeuble για την προεδρία της Bundestag.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης