Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θεαματική «στροφή» από τον Lindner του FDP - Χαρακτήρισε τον Macron «θεόσταλτο»

Θεαματική «στροφή» από τον Lindner του FDP - Χαρακτήρισε τον Macron «θεόσταλτο»
«Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε κόκκινες γραμμές, αλλά σε κοινούς ορίζοντες», τόνισε ο Lindner στην εφημερίδα Bild am Sonntag

Εντυπωσιακή «στροφή» από τον ηγέτη των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας (FDP)   Christian Lindner, το κόμμα του οποίου θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής (24/9).
Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων αποκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron «θεόσταλτο» και χαιρέτισε  τις προτάσεις του για περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία σε τομείς, όπως η άμυνα, η μετανάστευση, η ενέργεια και η ψηφιακή οικονομία.
Χρησιμοποιώντας εντελώς διαφορετική γλώσσα από εκείνη της προεκλογικής εκστρατείας, ο  Lindner επανέλαβε τα λεγόμενα του Macron στην ομιλία του Γάλλου προέδρου στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης τον Σεπτέμβριο 2017, στην οποία διατύπωσε ένα φιλόδοξο όραμα για την Ευρώπη.
«Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε κόκκινες γραμμές, αλλά σε κοινούς ορίζοντες», τόνισε ο Lindner στην εφημερίδα Bild am Sonntag όταν ρωτήθηκε για τις εκκλήσεις του Macron σχετικά με την Ευρωζώνη, τις οποίες ο επικεφαλής της FDP είχε επικρίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία.
«Ο Macron είναι θεόσταλτος.
Περισσότερη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και στα ζητήματα του Ευρωστρατού, του ασύλου, της ενέργειας και της ψηφιακής είναι εφικτή», σημείωσε ο Lindner.
Το FDP αναμένεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel και τους Πράσινους τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο τον σχηματισμό μιας νέας τριμερούς κυβέρνησης συνασπισμού που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ πριν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το FDP είχε απορρίψει τα σχέδια του Macron για τη δημιουργία  υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης και έναν ενιαίο προϋπολογισμό και θεωρήθηκε ως σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειες του Γάλλου προέδρου και της Merkel να συμφωνήσουν σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη.
Πάντως στη συνέντευξή του ο Lindner κατέστησε σαφές ότι το FDP δεν θα δεχόταν να συναινέσει σε νέους διαδρόμους διοχέτευσης πόρων στην ΕΕ.
Ωστόσο καλωσόρισε πολλά από τα άλλα σχέδια του Macron, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του είναι ανοιχτό στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης