Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για «πόλεμο» κατά των προτάσεων της ΕΚΤ για τα ΝPLs δεσμεύεται η Ιταλία

Για «πόλεμο» κατά των προτάσεων της ΕΚΤ για τα ΝPLs δεσμεύεται η Ιταλία
Η Ιταλία θα κινδύνευε με μια πιστωτική κρίση που θα έπληττε ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προειδοποίησε ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας 
Η Ιταλία θα πολεμήσει τα νέα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να υποχρεώσει τις τράπεζες στην Ευρωζώνη να συγκεντρώνουν περισσότερα μετρητά για να καλύπτουν επισφαλή δάνεια, δήλωσε σήμερα (9/10/2017) ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας, Carlo Calenda.
«Θα το πολεμήσουμε αυτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολιτικό και όχι τεχνικό θέμα», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Calenda, όπως μετέδιδε το Reuters.
Ο Calenda είναι ο τελευταίος από αρκετούς Ιταλούς πολιτικούς που αντιδρούν οργισμένα στις προτάσεις που ανακοίνωσε η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα, με στόχο να αναγκάσει τις τράπεζες να συγκεντρώνουν από το 2018 περισσότερα μετρητά έναντι των πρόσφατα καταταγμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Οι ιταλικές τράπεζες έχουν πληγεί από τις ανησυχίες ότι η ΕΚΤ μπορεί να επεκτείνει τους νέους κανόνες και στο υπάρχον τεράστιο απόθεμα επισφαλών δανείων, του οποίου κατέχουν σχεδόν το 30%.
Ο Calenda δήλωσε επίσης ότι, εάν εγκριθούν οι προτάσεις της ΕΚΤ, η Ιταλία θα κινδύνευε με μια πιστωτική κρίση που θα έπληττε ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan, ανέφερε σήμερα, προσερχόμενος στο Eurogroup, ότι η χώρα του έχει αμφιβολίες σχετικά με το εάν η προσέγγιση της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των NPLs στην Ευρωζώνη είναι σωστή και θα την συζητήσουμε τις προσεχείς εβδομάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης