Τελευταία Νέα
Διεθνή

BP: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,87 δισ. δολ.

tags :
BP: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,87 δισ. δολ.
Τα αποτελέσματα της πετρελαϊκής εταιρείας ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας BP για το τρίτο τρίμηνο του 2017, τα οποία διπλασιάστηκαν, κυρίως λόγω την ανάκαμψης στην παραγωγή, με την εταιρεία να αναμένει περαιτέρω ενίσχυση κατά το επόμενο τρίμηνο.
Ειδικότερα, τα κέρδη της βρετανικής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,87 δισ. δολ. έναντι 933 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που η κερδοφορία για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 είχει ανέλθει στα 684 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 1,58 δισ. δολ.
Σε ότι αφορά τα συνολικά έσοδα της BP, αυτά επίσης ενισχύθηκαν στα 60,8 δισ. δολ. έναντι 48,04 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Καθοριστικό ρόλο για την αύξηση των κερδών διαδραμάτισε η ανάκαμψη στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς η BP έχει ξεκινήσει έξι μεγάλα έργα μέχρι στιγμής για το τρέχον έτος, ενώ η άνοδος του Brent στα 60 δολ. ανά βαρέλι βοήθησε στο να διατηρηθεί η δυναμική πίσω από την σχετική ανάκαμψη.
Η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου ανήλθε στα 2,46 δισ. βαρέλια, μία αύξηση που ανέρχεται στο +10,9% λόγω της ανόδου των μεγάλων έργων που έχει αναλάβει.
«Δεδομένης της δυναμικής που βλέπουμε στις επιχειρήσεις μας και την εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές για τα οικονομικά του ομίλου, θα ξεκινήσουμε εκ νέου ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αυτό το τρίμηνο», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο επικεφαλής οικονομικών της BP, Brian Gilvary.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης