Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεχνητή νοημοσύνη: Ο κλάδος που μπορεί να οδηγήσει την Apple στα 2 τρισ. δολάρια!

tags :
Τεχνητή νοημοσύνη: Ο κλάδος που μπορεί να οδηγήσει την Apple στα 2 τρισ. δολάρια!
Η Apple είχε έσοδα 141,3 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις των iPhones το έτος που λήγει τον Σεπτέμβριο 2017, ενώ τα έσοδα από τις υπηρεσίες και τα λογισμικά ανέρχονται σε 30 δισ. δολάρια ετησίως
Η Apple είναι αυτή τη στιγμή η πιο «ακριβή» εταιρεία στον κόσμο, καθώς η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει τα 900 δισ. δολάρια και δείχνει εφικτός ο στόχος του 1 τρισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2017.
Όμως φαίνεται πως ένας κλάδος μπορεί να οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση της στα 2 τρις δολάρια κι αυτός είναι η τεχνητή νοημοσύνη(Artificial Intelligence, AI).
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Tim Cook, η τεχνητή νοημοσύνη απαραίτητη για τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που κάνει το περιβάλλον των παιχνιδιών πιο ρεαλιστικό, θα δώσει τεράστια ώθηση στα έσοδα της κορυφαίας τεχνολογικής εταιρείας.
Η Apple είχε έσοδα 141,3 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις των iPhones το έτος που λήγει τον Σεπτέμβριο 2017, ενώ τα έσοδα από τις υπηρεσίες και τα λογισμικά ανέρχονται σε 30 δισ. δολάρια ετησίως, αυξημένα κατά 23%.
Αυτή τη στιγμή, οι υπηρεσίες αποτελούν μόνο το 13% των εσόδων της Apple.
Το κομμάτι αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία πηγή εσόδων 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ακόμη και με κάποια επιβράδυνση στην ανάπτυξη.
"Αναμένουμε πολλά να συμβούν τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια και θα αφορά κυρίως τις υπηρεσίες", αναφέρει ο αναλυτής της CFRA Angelo Zino.
Οι υπηρεσίες θα μπορούσαν σύντομα να παράγουν το 20% των εσόδων της Apple και το ένα τρίτο των κερδών της, σύμφωνα με προβλέψεις του Zino.
Η Katy Huberty της Morgan Stanley προσθέτει ότι τα έσοδα από τις υπηρεσίες θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη και κατά 30% ετησίως, από τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας και άλλες υπηρεσίες βασισμένες στην επαυξημένη πραγματικότητα.
Από την άλλη η ΑΙ θα εξελιχθεί σε τεράστια πηγή εσόδων.
Η Apple πιθανόν να μην μπει στη διαδικασία παραγωγής αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, όμως προσπαθεί να πάρει μεγάλο μέρος από την αγορά των λογισμικών και των υπηρεσιών, που καθιστούν πρακτικά τα αυτόνομα οχήματα και τις υπηρεσίες αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.
"Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει η Apple με τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα", λέει ο Zino "όμως η συγκεκριμένη αγορά έχει περιθώρια τεράστιας ανάπτυξης".
Η αγορά των αυτοκινήτων θα παρουσιάσει τεράστια αλλαγή τα επόμενα 20 χρόνια από ότι τα τελευταία 50 χρόνια.
Σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα και τα ελαφρά φορτηγά θα κινούνται ηλεκτρικά και κυρίως τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ευρέως μέχρι το 2040.
Με τα δεδομένα αυτά πιθανόν λοιπόν τα 2 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης να μην είναι ανέφικτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης