Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Tajani για λύση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Κυπρίων - Επιστολή στον Draghi

Παρέμβαση Tajani για λύση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Κυπρίων - Επιστολή στον Draghi
 «Δεν είναι δουλειά των τεχνοκρατών, αλλά των αντιπροσώπων του λαού να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών»
Πρωτοβουλία σε σχέση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Κυπρίων έχει αναλάβει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Antonio Tajani, o οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.
Μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ο Tajani δήλωσε ότι «δεν είναι δουλειά των τεχνοκρατών, αλλά των αντιπροσώπων του λαού να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι τεχνοκράτες, είπε, έχουν ευθύνη να υλοποιούν πολιτικές αποφάσεις.
Επίσης, δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή σε σχέση με το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi, με την οποία υποδεικνύει ότι «η εποπτεία της ΕΚΤ δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια και ότι οφείλει να υιοθετήσει τις αποφάσεις των νομοθετών του ευρωκοινοβουλίου».
Οι νομοθέτες είναι υπόλογοι στα συμφέροντα των πολιτών και λογοδοτούν στους πολίτες, σημείωσε.
Ο Tajani επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής την επιστολή, την οποία απέστειλε στον πρόεδρο της ΕΚΤ στις 9 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία του Brexit θα έχει το κοινοβούλιο, «ο βασικός θεσμός που εκφράζει τη δημοκρατία», όπως είπε.
Από την πλευρά του ο κ. Συλλούρης επεσήμανε ότι «η ΕΕ πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και η πρωτοβουλία Tajani γεμίζει αυτό το κενό».
Προηγουμένως ο Tajani έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος είπε ότι η επίσκεψή του «επιβεβαιώνει το άριστο επίπεδο των σχέσεων Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον δομημένο και δημιουργικό διάλογο που έχουμε θεσπίσει με τον πρόεδρο σε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων που συζητούνται στο Κοινοβούλιο».
Η Κύπρος είναι ένθερμος υποστηρικτής του καίριου θεσμικού ρόλου που διαδραματίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ένωση, κατά την οποία κύριο μέλημα μας είναι να επιφέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές ούτως ώστε η Ένωση να έρθει πιο κοντά στους πολίτες της και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών, σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.
Στο πλαίσιο αυτό, είπε, συζήτησαν με τον κ. Ταγιάνι τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το ζήτημα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στις σχετικές διεργασίες, συμμεριζόμενη τους στόχους που έχουν τεθεί και εξέφρασε την ετοιμότητα να συμμετάσχει εποικοδομητικά στην αναμενόμενη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από σχετική πρωτοβουλία του  Tajani.
Μαζί τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, προσέθεσε, είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με την Βρετανή πρωθυπουργό Τheresa May και τον Michel Barnier, τον διαπραγματευτή της ΕΕ, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τις σημερινές ευχάριστες εξελίξεις.
Η Κυπριακή Δημοκρατία προσβλέπει σε μια ενισχυμένη μελλοντική σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης