Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες δε θα συμπεριληφθούν στη συμφωνία του Brexit

tags :
Barnier (ΕΕ): Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες δε θα συμπεριληφθούν στη συμφωνία του Brexit
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit κατέστησε σαφές ότι καμία εμπορική συμφωνία δεν είναι ανοικτή στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
Σαφέστατη θέση για το ζήτημα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έλαβε σήμερα (19/12) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στην εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Barnier στην εφημερίδα Guardian, η απώλεια της πρόσβασης του Λονδίνου στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αποτελεί συνέπεια της απόφασης της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της ΕΕ, με τον ίδιο να εμφανίζεται ιδιαίτερα κατηγορηματικός για το σχετικό ζήτημα.
Μάλιστα, τόνισε εν συνεχεία ότι «δεν υπάρχει καμία εμπορική συμφωνία που να είναι ανοικτή στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», για να τονίσει εν συνεχεία ότι αυτό αποτελεί συνέπεια «των κόκκινο γραμμών που επέλεξαν οι βρετανοί».
«Κατά την έξοδο από την ενιαία αγορά, οι βρετανοί χάνουν το διαβατήριο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», καταλήγει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit.
Από την πλευρά του, ο βρετανός υπουργός για το Brexit, David Davis, τόνισε ότι η επιδιώκει μία εμπορική συμφωνία στα πρότυπα της αντίστοιχης που έχει η ΕΕ με τον Καναδά, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας της χώρας.
Σημειώνεται ότι κατά το παρεθλόν, ο Barnier είχε τονίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ακολουθήσει όλους τους κανόνες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, συμπεριλαμβανομένων και νόμων που θα ψηφιστούν μέσα στο 2019, όταν και θα λάβει χώρα η επίσημη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης