Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMW στοχεύει σε πωλήσεις 500.000 υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2019

tags :
Η BMW στοχεύει σε πωλήσεις 500.000 υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2019
Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, ότι είχε πετύχει το στόχο της πώλησης 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2017
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW στοχεύει να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων που θα πουλήσει σε 500.000 μέχρι τα τέλη του 2019, όπως δήλωσε ο επικεφαλής εκτελεστικός Harald Krueger στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό WirtschaftsWoche.
Μόνο το 2018, οι παραδόσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα αυξηθούν κατά ένα "μεσαίο διψήφιο ποσοστό", ανέφερε.
Μία πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η BMW ξεκίνησε το i3 hatchback το 2013, αλλά οι πωλήσεις ήταν σχετικά χαμηλές.
Αλλά αυτό άλλαξε το Σεπτέμβριο όταν η ομάδα με έδρα το Μόναχο δήλωσε ότι θα προωθήσει τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σκοπεύει να έχει 12 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025.
Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, ότι είχε πετύχει το στόχο της πώλησης 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2017 σε όλο τον κόσμο, επωφελούμενη από τη μεγάλη ζήτηση στη Δυτική Ευρώπη και ΗΠΑ για μοντέλα όπως το i3 και το υβριδικό 2-series Active Tourer .
Ο Krueger είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα εξακολουθούσε να κατασκευάζει και να πωλεί αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μιας σταδιακής αλλαγής στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
Αντίθετα με τον ομότιμό του Matthias Mueller, διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen, απέρριψε την ιδέα της κατάργησης των φορολογικών επιδοτήσεων για ντίζελ.
"Έχοντας υπόψη τους πελάτες που αγόρασαν ντίζελ, αυτό είναι αδικαιολόγητο", δήλωσε ο Krueger.
Ο Mueller νωρίτερα το Δεκέμβριο ζήτησε να μετατοπιστούν σταδιακά οι επιδοτήσεις για τα οχήματα ντίζελ σε κίνητρα για πράσινα αυτοκίνητα, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης