Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οδυνηρή η παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών στο SPD - Θα εξαντλήσω τη θητεία μου

Merkel: Οδυνηρή η παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών στο SPD - Θα εξαντλήσω τη θητεία μου
Η A. Merkel δηλώνει  ότι θα εξαντλήσει την κυβερνητική της θητεία
Οδυνηρή χαρακτηρίζει την παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών στο SPD η γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.
Η ίδια σημείωσε ότι η εν λόγω παραχώρηση ήταν αποδεκτή, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ τόνισε  στο πλαίσιο αυτό το CDU «πλήρωσε το κόστος» για τον νέο «μεγάλο» συνασπισμό, με μια απόφαση που η ηγεσία του κόμματος έλαβε «πολύ συνειδητά» και συμπληρώνει ότι η ίδια ανέλαβε την ευθύνη για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ανέφερε  δε, ότι η διαπραγμάτευση για την κατανομή των κυβερνητικών θέσεων διήρκεσε περίπου 12 ώρες και πως το SPD διεκδίκησε σθεναρά το υπουργείο Οικονομικών από το CDU, υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν κάνει ό,τι θέλει, καθώς η πολιτική για τον προϋπολογισμό και την Ευρώπη αποφασίζεται από κοινού και πρόσθεσε «θα ήθελα να κρατήσω το υπουργείο, αλλά η πολιτική έχει συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις και ένας υπουργός δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Προϋπολογισμός και ευρωπαϊκή πολιτική ασκούνται από κοινού»..
Η A. Merkel δήλωσε ακόμη ότι θα εξαντλήσει την κυβερνητική της θητεία, αποσαφήνισε  ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησής της από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και αρνείται την υπόθεση ότι τους τελευταίους μήνες απώλεσε την εξουσία της στο εσωκομματικό πεδίο.
Μάλιστα, δήλωσε  ότι θέλει να παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης μέχρι το 2021 και απαντώντας για στο τι θα συμβεί αν τα μέλη του SPD απορρίψουν τελικά την κυβερνητική συμφωνία, δεν απέκλεισε  το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφια σε περίπτωση που γίνουν πάλι εκλογές.
Η καγκελάριος ανέφερε ότι θέλει να παραμείνει αρχηγός του CDU, αλλά και πως μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος, στις 26 Φεβρουαρίου θα έχουν ανακοινωθεί και τα ονόματα των έξι υπουργών του CDU, ώστε οι σύνεδροι να έχουν γνώση της πλήρους εικόνας όταν θα τοποθετηθούν, ενώ απέκλεισε  το ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι στην κατανομή των υπουργείων εξαιτίας της αποχώρησης του Μ. Schulz  από την προοπτική ανάληψης του υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης