Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση της Κίνας στον δυτικό Ειρηνικό - Πεκίνο: Προετοιμαζόμαστε για «μάχες»

Μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση της Κίνας στον δυτικό Ειρηνικό - Πεκίνο: Προετοιμαζόμαστε για «μάχες»
Η κινεζική Πολεμική Αεροπορία έχει μεταφέρει βομβαρδιστικά H-6K και μαχητικά Su-30 και Su-35 σε διάφορα πιθανά «πολεμικά θέατρα» στην περιοχή
Η Κίνα έχει αποστείλει πολεμικά αεροσκάφη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και στον Δυτικό Ειρηνικό για ασκήσεις ετοιμότητας προς μάχη, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας, μόλις λίγες μέρες μετά τη διέλευση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στα εν λόγω αμφισβητούμενα ύδατα.
Η κινεζική Πολεμική Αεροπορία έχει μεταφέρει βομβαρδιστικά H-6K και μαχητικά Su-30 και Su-35 σε διάφορα πιθανά «πολεμικά θέατρα» στην περιοχή.
Αεροσκάφη κατευθύνθηκαν στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και άλλα στην περιοχή του στενού Miyako , μια στρατηγική είσοδο στο Δυτικό Ειρηνικό που βρίσκεται κοντά στην Ιαπωνία.
Οι ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πρόβες «για μελλοντικούς πολέμους και είναι η πιο άμεση προετοιμασία για μάχη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας Shen Jinke την Κυριακή (25/3/2018), σύμφωνα με το Reuters.
Ενώ η συγκεκριμένη δήλωση δεν ανέφερε πότε έλαβαν χώρα οι ασκήσεις, τόνισε ότι η αεροπορία παραμένει «μια σημαντική δύναμη για τη διαχείριση και τον έλεγχο των κρίσεων, που κερδίζει μάχες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης