Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η Κίνα ασκεί απαράδεκτες πιέσεις σε ξένες αεροπορικές εταιρείες

Λευκός Οίκος: Η Κίνα ασκεί απαράδεκτες πιέσεις σε ξένες αεροπορικές εταιρείες
Η Ουάσινγκτον καταγγέλλει ότι η κινεζική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας έστειλε επιστολή σε 36 ξένους αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού εταιρειών από τις ΗΠΑ, απαιτώντας αλλαγές
Έντονη είναι η αντίδραση του Λευκού Οίκου στις προσπάθειες της Κίνας να ζητήσει από τις ξένες αεροπορικές εταιρείες να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αναφέρονται στην Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.
Ο Λευκός Οίκος, σε δήλωσή του, που μεταδίδει αποκλειστικά το Reuters κάνει λόγο για «Οργουελιανές ανοησίες».
Η Ουάσινγκτον καταγγέλλει ότι η κινεζική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας έστειλε επιστολή σε 36 ξένους αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού εταιρειών από τις ΗΠΑ, απαιτώντας αλλαγές.
«Οι ΗΠΑ Ηνωμένες διαμαρτύρονται έντονα για τις προσπάθειες της Κίνας να αναγκάσει ιδιωτικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένη γλώσσα πολιτικής φύσης», αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
«Καλούμε την Κίνα να σταματήσει να απειλεί και να εξαναγκάζει Αμερικανούς μεταφορείς και πολίτες», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η American Airlines επιβεβαίωσε ότι, της ζητήθηκε από την Κίνα να προβεί σε αλλαγές, χωρίς να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για την απαίτηση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης