Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά μόλις +0,3% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία

Ιαπωνία: Κατά μόλις +0,3% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής της Ιαπωνίας κατά +1,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018
Περιορισμένη άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/5) στοιχεία της κυβέρνησης, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιοχμηανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά μόλις +0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +1,4% τον Μάρτιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά +1,2%.
Σημαντικό μέρος της επιβράδυνσης οφείλεται στον τομέα ηλεκτρονικών ειδών, όπου οι παραγωγή υποχώρησε κατά -5,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα, δημιουργώντας ανησχυχίες για περιορισμένη ζήτηση.
Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιβράδυνση του βιομηχανικού κλάδου αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τους επόμενους μήνες, καθώς η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας ενδέχεται να κορυφώθηκε το προηγούμενο έτος και φέτος να καταγράψει επιβράδυνση.
«Η παραγωγή επιβραδύνεται στο συνολό της επειδή οι εταιρείες με τα υψηλά αποθέματα μειώνουν τις εξαγωγές τους», σχολίασε ο οικονομολόγος στο Mizuho Research Institute, Asuka Sakamoto, προσθέτοντας ότι «η παραγωγή θα υποχωρήσει κατά τους επόμενους μήνες, ωστόσο αναμένη οι καταναλωτικές δαπάνες να ανακάμψουν, παρέχοντας στήριξη στην ανάπτθυξη της οικονομίας».
Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2018, οι ιαπωνικές εταιρείες αναμένουν οριακή άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά +0,3%, καταγράφοντας ωστόσο πτώση της τάξεως του -0,6% για τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης