Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισημερινός: Σε δίκη για υπόθεση απόπειρας απαγωγής παραπέμπεται ο πρώην αριστερός πρόεδρος Rafael Correa

Ισημερινός: Σε δίκη για υπόθεση απόπειρας απαγωγής παραπέμπεται ο πρώην αριστερός πρόεδρος Rafael Correa
Σύμφωνα με πρόταση των εισαγγελέων ο Correa εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρα απαγωγής του βουλευτή Fernando Balda
Σε δίκη για την υπόθεση απόπειρας απαγωγής του βουλευτή Fernando Balda προτείνεται από τους εισαγγελείς να παραπεμφθεί ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Rafael Correa, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν η απόφαση θα βγει σήμερα.
Σημειώνεται πως το δικαστήριο είχε διατάξει τη σύλληψη και την προφυλάκιση του Correa, διότι ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού, ο οποίος ζει στο Βέλγιο, δεν τήρησε την εντολή να παρουσιάζεται ενώπιον δικαστικού λειτουργού στην πρωτεύουσα του Ισημερινού, Κίτο  κάθε δύο εβδομάδες
Βάσει του κατηγορητηρίου, ο Correa φέρεται να ενέχεται στην απόπειρα απαγωγής του πρώην βουλευτή Fernando Balda το 2012, ο οποίος ήταν ένας από τους κύριους εισηγητές της πρότασης αναθεώρησης του Συντάγματος του Ισημερινού, η οποία έγινε το 2008.
Ωστόσο, στη συνέχεια στράφηκε κατά του Correa, και διέφυγε στην πρωτεύουσα της Κολομβίας για να αποφύγει τον κίνδυνο φυλάκισής του διότι κατηγορείτο πως έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Είχε απαχθεί για μικρό χρονικό διάστημα, πριν απελευθερωθεί από κολομβιανούς αστυνομικούς.
Οι απαγωγείς του δικάστηκαν από τις αρχές της Κολομβίας και ομολόγησαν ότι στην υπόθεση εμπλεκόταν η υπηρεσία πληροφοριών του Ισημερινού, η οποία λογοδοτεί μόνο στον πρόεδρο της χώρας.
Ο Correa φέρεται να ήθελε ο Balda να επιστρέψει στον Ισημερινό και να φυλακιστεί.
 Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος (2007-2017) αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της απαγωγής και λέει πως επρόκειτο για απόφαση που πήρε η υπηρεσία πληροφοριών χωρίς δική του ανάμιξη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης