Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, μετά το τέλος των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας - Εν αναμονή ομιλίας Powell

Ήπια άνοδος στη Wall Street, μετά το τέλος των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας - Εν αναμονή ομιλίας Powell
Oι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τις ατελέσφορες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Με ήπια άνοδο άνοιξαν σήμερα (24/8/2018) οι δείκτες της Wall Street, εν αναμονή της ομιλίας του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell στο ετήσιο τραπεζικό συμπόσιο του Jackson Hole, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά το τέλος των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας.
Στο συμπόσιο, κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 25.726 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.865 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% υψηλότερα, στις 7.916 μονάδες.


Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο για τρίτη φορά φέτος, ενώ μια τέταρτη αύξηση θεωρείται ακόμη αμφίβολη.
Μιλώντας από το Jackson Hole, ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να δει άλλες αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018, προειδοποιώντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί το 2019 και το 2020.
Ο ίδιος υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να προσαρμόσει την πολιτική της εάν η ανάπτυξη αποδειχθεί ταχύτερη από την αναμενόμενη.
Αντίθετα, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, προχώρησε σε αύξηση της πρόβλεψής της για την αμερικανική οικονομία, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της Fed για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων είναι το κατάλληλο.
Ειδικότερα, η Mester αναμένει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο 2,75% με 3% φέτος, «πιθανότατα πιο κοντά στο 3%».
Αναφορικά με τον πληθωρισμό, η Mester δήλωσε ότι «βασικά βρισκόμαστε στον στόχο του 2%», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το επίπεδο αυτό θα είναι βιώσιμο «μέχρι το τέλος του έτους».
Ώθηση στους δείκτες προσφέρουν ορισμένα θετικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ ο Dow Jones βρίσκει στήριξη στις μετοχές των Chevron (+0,8%) και Caterpillar (+0,7%).
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά οι εμπορικές ανησυχίες, αφού οι νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας φαίνεται ότι ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθεί καμία πρόοδος, την ίδια μάλιστα ημέρα κατά την οποία τέθηκαν σε εφαρμογή νέοι δασμοί.
Η Κίνα απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν να επιδεικνύουν ηγεμονική συμπεριφορά, στον απόηχο των ατελέσφορων εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, προκειμένου να επιτεθεί ένα θετικό αποτέλεσμα στις εμπορικές συνομιλίες, απαιτείται «σοβαρή δουλειά».
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν τον Ιούλιο του 2018 οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά - προϊόντα που αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 3 χρόνια - μειώθηκαν κατά 1,7%, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια μείωση κατά 1,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης