Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει - Η ΕΕ έχει αντλήσει χρήσιμα διδάγματα από την κρίση του 2008

Scholz: Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει - Η ΕΕ έχει αντλήσει χρήσιμα διδάγματα από την κρίση του 2008
«Δεν έχει νόημα να βλέπουμε συνέχεια μία απειλή για την ΕΕ από κάθε αλλαγή κυβέρνησης», τονίζει ο Scholz
Κάποιοι θεωρούν την Ιταλία τη μεγαλύτερη απειλή για το ευρώ καθώς η χώρα μόλις βγαίνει από τη διαρκή ύφεση και τώρα έχει μια λαϊκιστική κυβέρνηση σημειώνει σε συνέντευξή του στην Hamburger Abendblatt ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz.
«Δεν έχει νόημα να βλέπουμε συνέχεια μία απειλή για την ΕΕ από κάθε αλλαγή κυβέρνησης», τονίζει ο Scholz, προσθέτοντας πως η πλειοψηφία των Ιταλών, ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και άλλα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης τάχθηκαν με σαφήνεια υπέρ του ευρώ και των σχετικών κανόνων, που το διέπουν.
«Τώρα εναπόκειται στη νέα κυβέρνηση της Ρώμης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ανάπτυξης της χώρας», προσθέτει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει, και οι υπεύθυνοι στη χώρα αυτή το γνωρίζουν καλά, αναφέρει με νόημα ο Scholz, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος αρνείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις με υπερβολικό άγχος και δραματοποιώντας τις καταστάσεις.
Εξάλλου, υποστηρίζει, πως η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μελλοντικές κρίσεις, επειδή έχει αντλήσει πολλά διδάγματα από την οικονομική κρίση του 2008:
Σήμερα έχουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM), έχουν δημιουργήσει ένα ταμείο εξυγίανσης των τραπεζών, τις εποπτικές αρχές και εν γένει τη μείωση των κινδύνων στους ισολογισμούς, συμπληρώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εστιάζοντας στις νέες μεταρρυθμίσεις, όπως η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης