Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια 20 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια 20 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα
Η Ουάσιγκτον στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια 20 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια άνω των 20 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα, γνωστοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, επαναλαμβάνοντας πως η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να στηρίξει τις ενέργειες του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Juan Guido.
«Το ποσό αυτό θα διατεθεί για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν την οξύτατη έλλειψη ειδών διατροφής και φαρμάκων», είπε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην έκτακτη σύνοδο του μόνιμου συμβουλίου του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον.
Ο Mike Pompeo ανέφερε ότι νωρίτερα το σχετικό αίτημα προς την Ουάσιγκτον για την παροχή βοήθειας είχε υποβάλλει η Εθνοσυνέλευση της χώρας.
«Με το δικαίωμα του φίλου του λαού της Βενεζουέλας είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα να αρχίσουμε την διαδικασία ανασυγκρότησης της χώρας και της οικονομίας μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η εγκληματικά ανεπαρκής και παράνομη κυβέρνηση του Maduro».
Σύμφωνα με τον Pompeo, η αμερικανική «υποστήριξη των δημοκρατικών ελπίδων και οραμάτων της Βενεζουέλας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα αυταρχικά καθεστώτα σε όλο τον κόσμο, τα οποία συμπαρατάχθηκαν για να υποστηρίξουν τον πρώην πρόεδρο Maduro».
Προειδοποίησε τον Nicolas Maduro και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να μην προσφύγουν στην βία για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και κάλεσε «τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωρινού προέδρου Juan Guido».
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι οι ΗΠΑ θα θεωρήσουν μη ισχύουσες όλες τις αποφάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης Maduro.
«Το καθεστώς του πρώην προέδρου Nicolas Maduro είναι παράνομο.
Το καθεστώς του συνιστά ηθική χρεοκοπία, είναι από οικονομικής άποψης ανεπαρκές, είναι διεφθαρμένο πλήρως, μη δημοκρατικό μέχρι το κόκαλο.
Επαναλαμβάνω: το καθεστώς του πρώην προέδρου Nicolas Maduro είναι παράνομο».
Η συνεδρίαση του συμβουλίου του Οργανισμού των Αμερικανικών Κρατών διακόπηκε από την παρέμβαση μια ακτιβίστριας του κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Code Pink η οποία άρχισε να φωνάζει στην αίθουσα διάφορα συνθήματα ενώ ξεδίπλωσε ένα πανό που έγραφε «ΟΑΚ, μην υποστηρίξεις το πραξικόπημα στην Βενεζουέλα!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης