Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αύξηση για 48ο συνεχόμενο μήνα στις τιμές νέων κατοικιών τον Απρίλιο 2019

Κίνα: Αύξηση για 48ο συνεχόμενο μήνα στις τιμές νέων κατοικιών τον Απρίλιο 2019
Αύξηση για 48ο συνεχόμενο μήνα παρουσίασαν τον Απρίλιο οι τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα
Αύξηση για 48ο συνεχόμενο μήνα παρουσίασαν τον Απρίλιο οι τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα, καθώς η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, αν και οι ραγδαία αυξανόμενες τιμές ενδέχεται να ωθήσουν ορισμένες πόλεις σε υιοθέτηση πιο αυστηρών πολιτικών έτσι ώστε να περιορίσουν την δημιουργία πιθανής φούσκας στις τιμές ακινήτων.
Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις τοπικές κυβερνήσεις να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για να διατηρήσουν την αγορά ακινήτων υπό έλεγχο.
Ωστόσο, η ανεκμετάλλευτη ζήτηση για στέγαση, έκανε ευκολότερες τις συνθήκες παραχώρησης πίστωσης, ενώ η χαλάρωση από ορισμένες τοπικές κυβερνήσεις των περιορισμών για αγορά κατοικιών ενδέχεται να ωθήσει ακόμη υψηλότερα τις τιμές, σε μια αγορά όπου ο φόβος για εκτροχιασμό των τιμών είναι μεγάλος.
Οι μέσες τιμές των νέων κατοικιών στις 70 μεγάλες πόλεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Απρίλιο, παραμένοντας αμετάβλητες σε σχέση με το ρυθμό αύξησης τους το Μάρτιο, σύμφωνα με τον υπολογισμό του Reuters από στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS) της Κίνας που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.
Συνολικά, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν για 48ο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο.
Οι περισσότερες από τις 70 πόλεις που ρωτήθηκαν από την NBS ανέφεραν μηνιαίες αυξήσεις στις τιμές νέων κατοικιών.
Σε ετήσια βάση, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 10,7% τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 10,6% τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης