Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian (Allianz): Δεν έχουν πιάσει πάτο οι αγορές, παραμένουν ασταθείς - Πρέπει να προσέχουν οι επενδυτές

El-Erian (Allianz): Δεν έχουν πιάσει πάτο οι αγορές, παραμένουν ασταθείς - Πρέπει να προσέχουν οι επενδυτές
Όπως ανέφερε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Pimco, El-Erian, οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του COVID-19 θα συνεχίσουν να μαστίζουν τις αγορές, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.
Πως οι αγορές δεν έχουν ακόμη πιάσει πάτο προειδοποιεί τους επενδυτές ο οικονομολόγος Mohamed El-Erian με συνέντευξή του στο CNBC.
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές στις αρχές του περασμένου μήνα ότι η επιδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να θέσει τέρμα στη μακρόχρονη δυναμική του «χρυσού» κανόνα «αγόραζε στα χαμηλά».
Οι μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν ισχυρά κέρδη την Τρίτη (10/3), αλλά είχαν απώλειες στη συνέχεια.
Οι επενδυτές προσδοκούσαν σε ανάκαμψη μετά την πτώση της Δευτέρας (9/3), οπότε ο DJIA έχασε πάνω από 2.000 μονάδες, με τους δείκτες Dow, S&P 500 SPX και Nasdaq να σημειώνουν πτώση πάνω από 7% - τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση ενός ημερών από το 2008.
Ωστόσο, η έκρηξη ενός εμπορικού πολέμου γύρω από το πετρέλαιο μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας έριξε στα τάρταρα τις τιμές τη Δευτέρα, κλυδωνίζοντας τις διεθνείς αγορές, οι οποίες ήταν, ούτως ή άλλως, ευάλωτες λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του COVID-19.
Όπως ανέφερε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Pimco, οι φόβοι σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του COVID-19 θα συνεχίσουν να μαστίζουν τις αγορές, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης