Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν παραιτείται ο Sanders από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών

Δεν παραιτείται ο Sanders από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών
Παραμένει στον αγώνα, μάχιμος, όπως δήλωσε ο γερουσιαστής Β. Sanders παρά τη βαριά ήττα στις προκριματικές του Μίσιγκαν
Την συνέχιση του προεκλογικού του αγώνα για την διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, ανακοίνωσε ο γερουσιαστής Bernie Sanders, παρά την έντονη φημολογία περί αποχώρησής του από την κούρσα που κυκλοφορούσε ευρέως μετά και την ακύρωση της χθεσινής του περιοδείας στο Κλήβελαντ, όπως και εκείνης, της Παρασκευής 13 Μαρτίου στο Downish του Ιλλινόις.
Μάλιστα για την τελευταία τέθηκε ως αιτία η εξάπλωση της επιδημία του κορωνοϊού.
Ανατρέποντας κάθε φημολογία, ο Sanders ανακοίνωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική του ομιλία πως:
Παραμένει στην κούρσα του χρίσματος, τουλάχιστον μέχρι το debate της Κυριακής, με τον Joe Biden, για το οποίο όπως είπε ανυπομονεί.
Υποστήριξε πως οι κούρσες χάνονται μόνο στις εκλογές, τονίζοντας ότι,
Η καμπάνια του έχει ευρεία απήχηση και ανταπόκριση στους νεότερους εκλογείς
Η ανακοίνωση του Sanders έρχεται μόλις μια μέρα μετά την συντριπτική ήττα του στις προκριματικές της πολιτείας του Μίσιγκαν για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020, από τον αντίπαλό του Joe Biden.
Το πλήγμα που κατάφερε στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση ήταν σοβαρό για τον γερουσιαστή, αφού ο αντίπαλός του Joe Biden πέτυχε ένα αποφασιστικό προβάδισμα.
Η σαφής ήττα του Sanders φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα:

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/biden%20sandr.jpg?itok=v5g5sEYi
O Sanders είχε ήδη ακυρώσει μια προγραμματισμένη συνάντηση και το πρόγραμμά του για σήμερα Τετάρτη 11/3, «στέλνοντας μήνυμα ενημέρωσης στους συνεργάτες του, για τα επόμενα βήματα του» και παρέμεινε σπίτι με τη σύζυγό του Jane, όπως ανέφεραν οι New York Times, μιλώντας για αποχώρηση από την κούρσα διαδοχής.
Έχει ήδη προηγηθεί χθες βράδυ, Τρίτη 10/3 η ακύρωση μιας εμφάνισης στο Κλήβελαντ, ενώ και οι εμφανίσεις της Παρασκευής 13 Μαρτίου στο Downish του Ιλλινόις ακυρώθηκαν επίσης λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης