Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απολογία η Credit Suisse για πάρτι με... έγχρωμο χορευτή ντυμένο επιστάτη!

tags :
Σε απολογία η Credit Suisse για πάρτι με... έγχρωμο χορευτή ντυμένο επιστάτη!
Μετά τις αποκαλύψεις ολόκληρη η Ελβετία επικεντρώνεται στο ζήτημα της φυλής και της πολιτικής ταυτότητας
Όταν ο πρόεδρος της Credit Suisse, Urs Rohner, διοργάνωσε πάρτι σε ένα εστιατόριο της Ζυρίχης για να γιορτάσει τα 60α γενέθλιά του πέρυσι, θα μπορούσε να είχε οποιοδήποτε είδος διασκέδασης που ήθελε.
Προφανώς, από όλες τις επιλογές του, επέλξε να έχει έναν έγχρωμο χορευτή, ντυμένο ως επιστάτη, ο οποίος στη σκηνή χόρευε προσποιούμενος ότι σκούπιζε το πάτωμα.
Ενώ αυτό ταίριαζε κάπως με το μοτίβο του πάρτι, το οποίο είχε θέμα το Studio 54 της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με το Bloomberg, αρκούσε να αναγκάσει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Tidjane Thiam να φύγει από την αίθουσα.
Μετά τις αποκαλύψεις μάλιστα, ολόκληρη η χώρα επικεντρώνεται στο ζήτημα της φυλής και της πολιτικής ταυτότητας.
Εκπρόσωπος της τράπεζας είπε αυτή την εβδομάδα: «Δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και λυπούμαστε για τυχόν παρεξηγήσεις που προκλήθηκαν".
Το περιστατικό "πυροδότησε μια συζήτηση για τον ρατσισμό" στην Ελβετία, σύμφωνα με το Bloomberg.
Για να απαντήσει η τράπεζα: «Η Credit Suisse δεσμεύεται έντονα στην ισότητα, την ποικιλομορφία και υποστηρίζει όλους τους υπαλλήλους της.
Κατά το παρελθόν έτος, η Credit Suisse έκανε επιπλέον βήματα για να δείξει τη δέσμευσή μας σε ομάδες που δεν εκπροσωπούνται εντός της εταιρείας, και αναλαμβάνει ευρύτερες πρωτοβουλίες για την προώθηση αυτού.
Ως εταιρεία, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μια γεωγραφικά και πολιτισμικά διαφορετική ομάδα και προσπαθούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτόν τον πολιτισμό, ο οποίος υποστηρίζει όλους τους συναδέλφους μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης