Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lockheed Martin: Εξαγόρασε την Aerojet Rocketdyne με τίμημα 4,4 δισ. δολ.

Lockheed Martin: Εξαγόρασε την Aerojet Rocketdyne με τίμημα 4,4 δισ. δολ.
Η Aerojet Rocketdyne παράγει εξαρτήματα για την αμυντικά βιομηχανία, όπως συστήματα πρόωσης
Την εταιρεία προμήθειας εξαρτημάτων αμυντικής βιομηχανίας Aerojet Rocketdyne συμφώνησε να εξαγοράσει η Lockheed Martin σε μια συμφωνία ύψους 4,4 δισ. δολαρίων, σύμφωνα να με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο της μεταβίβασης, η Aerojet ανακοίνωσε τη διανομή ειδικού μερίσματος 5 δολαρίων ανά μετοχή, πληρωτέου στις 24 Μαρτίου.
Η εξαγορά θα γίνει στα 51 δολάρια και η Lockheed θα καταβάλει στην Aerojet ένα premium 21% έναντι της τιμής στην οποία έκλεισε η μετοχή της την Παρασκευή.
Ο CEO της Lockheed Martin Jim Taiclet, ανέφερε σε δήλωσή του ότι με την εξαγορά της Aerojet, αποκτά έναν βασικό προμηθευτή αμερικανικών συστημάτων πρόωσης για πυραύλους και άλλες εφαρμογές διαστημικής και άμυνας.
«Η απόκτηση της Aerojet Rocketdyne θα διασφαλίσει και θα ενισχύσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανική βάση».

Στο δεύτερο εξάμηνο

Η μεταβίβαση της Aerojet αναμένεται να ολοκληρωθεί στο β’ εξάμηνο του 2021 αφού πρώτα λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές καθώς και τη συγκατάθεση των μετόχων της Aerojet.
Η μετοχή της τελευταίας ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 42,04 δολάρια την Παρασκευή ανεβάζοντας την αγοραία αξία της στα 3,25 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα η μετοχή της Lockheed ενισχύθηκε κατά 1% στα 356,03 δολάρια και η χρηματιστηριακή της αξίας είναι στα 100 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης