Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όταν ο Trump είπε στον Pence: Είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν πατριώτης, είτε σαν μ@@νί

Όταν ο Trump είπε στον Pence: Είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν πατριώτης, είτε σαν μ@@νί
O Trump άσκησε έντονες πιέσεις στον Pence προκειμένου να μην επικυρώσει την εκλογή του Joe Biden

Στις πιέσεις του Donald Trump προς τον Mike Pence να μην επικυρώσει την εκλογή του Joe Biden για την προεδρία των ΗΠΑ αναφέρεται δημισίευμα των New York Times.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει έναν διάλογο των Trump και Pence, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε να... μιλήσει... γαλλικά.
«Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2021 το τηλέφωνο του Pence χτυπούσε συνεχώς με τον Donald Trump να του ζητά να μην επικυρώσει τη νίκη Biden.
Και λίγες ώρες πριν από την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο, ο Trump ξέφυγε εντελώς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Στη συνέχεια, επικαλούμενοι πηγές, οι Times υποστηρίζουν πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος προς τον συντηρητικό αντιπρόεδρό του σε μία από τις συνομιλίες τους, τού είπε: «Είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν πατριώτης, είτε σαν μ@@νί».
usa.JPG

Σημειώνεται ότι οι σύμβουλοι του Trump τον είχαν ενημερώσει πως ο Mike Pence δεν είχε καν την εξουσία για να μην εγκρίνει το αποτέλεσμα, ωστόσο αυτό φαίνεται πως είχε μικρή σημασία για τον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε πειστεί για το αντίθετο από τον συντηρητικό συνταγματολόγο του Πανεπιστημίου Τσάπμαν, John Eastman.
Ο Trump φέρεται μάλιστα να βγήκε εκτός εαυτού όταν ο Pence ζήτησε από έναν άλλο έγκριτο συνταγματολόγο, ο οποίος είχε αντίθετη άποψη, να του το εξηγήσει, καθώς εκείνος αδυνατούσε.
Η «προδοσία» μεταφέρθηκε και στο συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Καπιτώλιο, το οποίο κάποια στιγμή μόνο τυχαία δεν φώναζε «Κρεμάλα στον Mike Pence!», ενώ και ο ίδιος ο Trump καταφέρθηκε λίγο αργότερα με σκληρά λόγια εναντίον του αντιπροέδρου του μέσω Twitter.
Πρώην συνεργάτης του Pence δήλωσε στους New York Times ότι εκείνη την ημέρα ο Trump έβαλε τον Pence στο εκτελεστικό απόσπασμα, κάτι πρωτοφανές στην αμερικανική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης