Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σάλος με βίντεο του υπουργού Υγείας να καταστροφολογεί για μετάλλαξη

tags :
Βρετανία: Σάλος με βίντεο του υπουργού Υγείας να καταστροφολογεί για μετάλλαξη
Σύμφωνα με την Daily Mail, έρευνα Νοτιοαφρικανών επιστημόνων σε δείγματα αίματος ατόμων που ήδη έχουν νοσήσει από κορωνοϊό έδειξε ότι το 48% δεν παρουσίασε αντισωματική αντίδραση στο νέο στέλεχος του ιού

Βίντεο με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας να λέει η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού ενδέχεται να μειώνει κατά 50% την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων, δημοσίευσε η Daily Mail.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το βίντεο είναι απόσπασμα τηλεδιάσκεψης που είχε εντός της εβδομάδας ο Βρετανός αξιωματούχος με ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ο Χάνοκ συνομίλησε μαζί τους από το σπίτι του στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται σε εθελοντική καραντίνα μετά από ειδοποίηση που έλαβε από ειδική εφαρμογή στο κινητό του, πως μπορεί να ήρθε σε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε θετικό σε κορωνοϊό.
Ο Χάνοκ, ανέφερε ότι εάν το νοτιοαφρικανικό στέλεχος εξαπλωθεί και γίνει κυρίαρχο στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσε να καταστρέψει το βρετανικό πρόγραμμα εμβολιασμών και να στείλει ξανά τη χώρα στο σημείο μηδέν.
Στο βίντεο μιλά για ενδείξεις περί μείωσης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά 50% ωστόσο σπεύδει να συμπληρώσει ότι «δεν είμαστε σίγουροι για αυτά τα δεδομένα και συνεπώς δεν θα τα έλεγα δημοσίως».
Μιλώντας με τους επαγγελματίες του τουρισμού για το καλοκαίρι, ο Χάνοκ εξήγησε ότι πρόκειται για μια σύνθετη υπόθεση καθώς ενώ με το εμβόλιο τα πράγματα να είναι καλύτερα στη Βρετανία, υπάρχει ο κίνδυνος των νέων μεταλλάξεων.
«Διότι εάν έχεις μια παραλλαγή που παρακάμπτει το εμβόλιο –και υπάρχουν στοιχεία, παρότι δεν είμαστε σίγουροι γι αυτά τα στοιχεία άρα δεν θα τα έλεγα δημοσίως, ότι η νοτιοαφρικανική παραλλαγή, μειώνει κατά περίπου 50% την αποτελεσματικότητα του εμβολίου».
«Το εξετάζουμε, έχουμε κάποια (δείγματα) του βρετανικού στελέχους στο Porton Down (Δημόσιο Εργαστήριο Υγείας) και το εξετάζουμε. Έχουμε και κλινική δοκιμή στην Νότιο Αφρική για να ελέγχουμε το εμβόλιο της AstraZeneca», αναφέρει ο Βρετανός υπουργός Υγείας.
«Ωστόσο εάν εμβολιάσεις ολόκληρο τον πληθυσμό και μετά βρεθείς με μια νέα μετάλλαξη που δεν την καλύπτει, τότε θα βρεθείς πίσω στο μηδέν».
Σύμφωνα με την Daily Mail, έρευνα Νοτιοαφρικανών επιστημόνων σε δείγματα αίματος ατόμων που ήδη έχουν νοσήσει από κορωνοϊό έδειξε ότι το 48% δεν παρουσίασε αντισωματική αντίδραση στο νέο στέλεχος του ιού.
Ένας από τους ερευνητές, δήλωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πρόβλημα».
«Δεν είναι σαφές εάν ο κ. Χάνκοκ, που δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο κόλλησε με αυτό το 48% των αποτελεσμάτων», αναφέρει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης