Τελευταία Νέα
Διεθνή

To ασήμι στο στόχαστρο του επενδυτικού «στρατού» της Reddit - Ράλι 11%

To ασήμι στο στόχαστρο του επενδυτικού «στρατού» της Reddit - Ράλι 11%
Άλμα 11% για το ασήμι, που μπήκε στο στόχαστρο των μικροεπενδυτών του Reddit
Σχετικά Άρθρα

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων στρέφεται ο επενδυτικός «στρατός» της Reddit μετά την πρωτοφανή επίθεση των μικροεπενδυτών στα hedge funds, με όχημα κυρίως τη μετοχή της GameStop.
Το ασήμι καταγράφει άλμα 11% σττα 29,97 δολ. η ουγγιά, μετά το +6% της προηγούμενης εβδομάδας.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το iShares Silver Trust της BlackRock, το μεγαλύτερο ETF που παρακολουθεί το μέταλλο, κατέγραψε πρωτοφανή καθαρή εισροή 944 εκατ. δολαρίων την Παρασκευή.

Στο στόχαστρο οι μεγάλες τράπεζες, μετά τα hedge funds

Οι κινήσεις στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα της ισχύος που αναπτύσσει η ομάδα που έχει σαγηνεύσει τη Wall Street και τη Main Street.
Πρόκειται για την ομάδα WallStreetBets.
Το φόρουμ της Reddit εκτόξευσε τις μετοχές των GameStop και AMC, οδηγώντας σε πτώση τις αγορές και συνθλίβοντας τα hegde funds που είχαν σορτάρει τις εν λόγω μετοχές.
Σημειώνεται ότι πλατφόρμα ελεύθερων συναλλαγών Robinhood δέχθηκε πυρά μετά τον περιορισμό που επέβαλε στις συναλλαγές.
Η ομάδα της WallStreetBets είχε προειδοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα στρέψει το ενδιαφέρον της στο ασήμι, με στόχο να πλήξει τις μεγάλες τράπεζες.
«Θα καταστρέψουμε τις μεγάλες τράπεζες και όχι μόνο κάποια μικρά hedge funds», έγραψε χρήστης της WallStreetBets, όπως μεταδίδει το CNN Business.
Αρκετοί σημείωσαν ότι η JPMorgan πλήρωσε πρόστιμο ύψους 920 εκατ. δολαρίων πέρυσι για να συμβιβαστεί με τις αρχές, λόγω των κατηγοριών για χειραγώγηση στις τιμές των  μελλοντικών συμβολαίων που συνδέονται με πολύτιμα μέταλλα.
silver159.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης