Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρήστες Reddit: Δεν έχουμε σχέση με το bull run στο ασήμι

Χρήστες Reddit: Δεν έχουμε σχέση με το bull run στο ασήμι
Tελικά, έχουμε χειραγώγηση της αγοράς…

Αρνούνται κάθε ανάμειξη με την αύξηση στις τιμές του ασημιού οι χρήστες της Reddit.
Ειδικότερα, οι τιμές του αργύρου στις πρώτες συναλλαγές της Δευτέρας σημείωσαν άνοδο 11% - η μεγαλύτερη αύξηση στα πολύτιμα μέταλλα εδώ και 11 χρόνια.
Και πολλοί στη Wall Street επισημαίνουν ότι το Reddit είναι η αιτία.
Ωστόσο, το κανάλι του ιστότοπου που ήταν υπεύθυνο για την κολοσσιαία αύξηση στις μετοχές των GameStop και AMC λέει ότι δεν έχει καμία σχέση.
Μάλιστα, μια έρευνα στο r / WallStreetBets subreddit δείχνει ότι πολλοί χρήστες αρνούνται ότι είναι πίσω από το bull run με ασήμι.

«Μείνετε μακριά από το ασήμι»

«Δεν υπάρχει short squeeze στο ασήμι.
Ποτέ.
Κανείς» αναφέρει ένα μήνυμα, το οποίο επί του παρόντος συγκεντρώνει πάνω από 1.000 σχόλια και περισσότερες από 39.000 θετικές ψήφους.
Ένα άλλο μήνυμα, που επιγράφεται «Ψέματα», αναφέρει «Μείνετε μακριά από το ασήμι», συγκεντρώνοντας 33.000 θετικές ψήφους και χιλιάδες σχόλια.
Άλλοι χρήστες ακολουθούν μια πιο συνωμοτική προσέγγιση, κατηγορώντας από τα μέσα ενημέρωσης έως την Citadel Securities για τα «ψέματα» που λέγονται.

Πιο «εύκολες» οι μετοχές

Ενώ έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις σχετικά με το ασήμι στο r / WallStreetBets, οι χρήστες λένε ότι προτιμούν τις συναλλαγές με μετοχές, διότι είναι πιο κατανοητές.
«Κανείς δεν με έχει προσεγγίσει εδώ για να προωθήσει εμπορεύματα.
Ποτέ στα τρεισήμισι χρόνια μου στην πλατφόρμα.
Κανείς δεν σχολιάζει τις [δημοσιεύσεις] τους επειδή είναι πολύ υψηλής λειτουργίας», δήλωσε ο χρήστης DistractedEm Employee.

r / WallStreetBets

Υπενθυμίζεται πως το «thread» r/WallStreetBets ήταν πίσω από την εκρηκτική αύξηση των μετοχών της GameStop τον Ιανουάριο, καθώς και τα αξιοσημείωτα κέρδη στις AMC, Bed Bath & Beyond, καθώς και σε άλλες εταιρείες, που ήταν σε πτώση το 2020.
Οι μαζικές αγορές από μεμονωμένους επενδυτές προκάλεσε το λεγόμενο short squeeze, που συμβαίνει όταν οι short -που στοιχηματίζουν ότι η τιμή μιας μετοχής θα πέσει και θα πουλήσουν μετοχές που δανείστηκαν- πρέπει να αγοράσουν μετοχές για να εξέλθουν από τις θέσεις τους, ωθώντας τη μετοχές προς τα πάνω.
Σημειώνεται πως η μετοχή της GameStop σημειώνει πτώση, αλλά οι πιστοί του r / WallStreetBets προτρέπουν ο ένας τον άλλον να μην πουλήσει, με αποτέλεσμα το selloff να περιορίζεται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης