Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Άνοιξαν μπαρ και καφετέριες αλλά…μόνο για εμβολιασμένους

Ισραήλ: Άνοιξαν μπαρ και καφετέριες αλλά…μόνο για εμβολιασμένους
Στο Ισραήλ το 40% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα

Ένα ακόμη βήμα προς τη λεγόμενη κανονικότητα πραγματοποίησε το Ισραήλ την Κυριακή (7/3/2021), ανοίγοντας εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες σε εμβολιασμένους κατόχους του «green pass».
Στο Ισραήλ το 40% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.
«Ζούμε στη ζωή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu επισκεπτόμενος ένα ζαχαροπλαστείο στην Ιερουσαλήμ
Το Ισραήλ, το οποίο ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού τον Δεκέμβριο 2020, έχει ήδη χορηγήσει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε περισσότερους από 3,7 εκατομμύρια κατοίκους, από τον συνολικό πληθυσμό των 9.000.000.
Σχεδόν 5.000.000 έλαβαν τη μία δόση.
Η χώρα ξεκίνησε το πρόγραμμα «green pass» τον Φεβρουάριο 2021, επιτρέποντας σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων με αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού - ή εκείνων που είχαν αναρρώσει από Covid-19 - να εισέρχονται σε γυμναστήρια, πισίνες και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι κανόνες

Τα εστιατόρια επιτρέπεται τώρα να επαναλειτουργήσουν τους εσωτερικούς χώρους έως και το 75% της χωρητικότητας του καταστήματος με όριο τα 100 άτομα και τα τραπέζια σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο, όπως γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Οι κάτοχοι του λεγόμενου «green pass» μπορούν επίσης να πιουν ποτό σε ένα μπαρ - αλλά δεν μπορούν ακόμη να συνομιλήσουν με έναν ξένο που κάθεται δίπλα τους.
Οι κανόνες απαιτούν μία κενή θέση μεταξύ των πελατών, εκτός και αν ζουν μαζί
Μεγάλος αριθμός μαθητών, πολλοί από τους οποίους έχουν μείνει εκτός τάξης για μήνες, θα αρχίσουν επίσης να επιστρέφουν στο σχολείο αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι αίθουσες εκδηλώσεων, οι αθλητικοί χώροι και οι χώροι λατρείας ανοίγουν εκ νέου στους κατόχους των «green pass», με πλαφόν όμως στη χωρητικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης