Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ισραήλ επιστρέφει η κανονικότητα με πράσινα διαβατήρια … ενώ ο Bourla (Pfizer) ακύρωσε επίσκεψη, δεν είχε εμβολιαστεί

Στο Ισραήλ επιστρέφει η κανονικότητα με πράσινα διαβατήρια … ενώ ο Bourla (Pfizer) ακύρωσε επίσκεψη, δεν είχε εμβολιαστεί
To Ισραήλ επιστρέφει στην κανονικότητα με πράσινα διαβατήρια - Ανακοίνωσε οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ επανέρχεται στην κανονικότητα και ήδη λαμβάνει μέτρα συντάσσοντας ένα οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα στην μετά τον κορωνοιό εποχή.
Μάλιστα ανοίγουν εστιατόρια και bar υπό την αίρεση ότι οι πελάτες έχουν green pass δηλαδή πράσινα διαβατήρια.
Εν τω μεταξύ ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla ακύρωσε την αναμενόμενη επίσκεψή του στο Ισραήλ αφού αποδείχθηκε ότι δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοιού.
O Bourla, καθώς και τα μέλη της αντιπροσωπείας που επρόκειτο να τον συνοδεύσουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, δεν έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε να καθυστερήσει η επίσκεψη.
«Συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε να επισκεφθούμε το Ισραήλ και να συναντηθούμε με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer στο Ν12.
«Η επίσκεψη στο Ισραήλ πιθανότατα θα προγραμματιστεί προς το τέλος της άνοιξης».
Πάντως τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν στην έλευση του Bourla τονίζοντας ότι εξυπηρετεί τα πολιτικά σχέδια του Netanyahu

Επιστροφή στην κανονικότητα

Ένα ακόμη βήμα προς τη λεγόμενη κανονικότητα πραγματοποίησε το Ισραήλ την Κυριακή (7/3/2021), ανοίγοντας εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες σε εμβολιασμένους κατόχους του «green pass».
Στο Ισραήλ το 40% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.
«Ζούμε στη ζωή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu επισκεπτόμενος ένα ζαχαροπλαστείο στην Ιερουσαλήμ
Το Ισραήλ, το οποίο ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού τον Δεκέμβριο 2020, έχει ήδη χορηγήσει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε περισσότερους από 3,7 εκατομμύρια κατοίκους, από τον συνολικό πληθυσμό των 9.000.000.
Σχεδόν 5.000.000 έλαβαν τη μία δόση.
Η χώρα ξεκίνησε το πρόγραμμα «green pass» τον Φεβρουάριο 2021, επιτρέποντας σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων με αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού - ή εκείνων που είχαν αναρρώσει από Covid-19 - να εισέρχονται σε γυμναστήρια, πισίνες και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι κανόνες

Τα εστιατόρια επιτρέπεται τώρα να επαναλειτουργήσουν τους εσωτερικούς χώρους έως και το 75% της χωρητικότητας του καταστήματος με όριο τα 100 άτομα και τα τραπέζια σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο, όπως γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Οι κάτοχοι του λεγόμενου «green pass» μπορούν επίσης να πιουν ποτό σε ένα μπαρ - αλλά δεν μπορούν ακόμη να συνομιλήσουν με έναν ξένο που κάθεται δίπλα τους.
Οι κανόνες απαιτούν μία κενή θέση μεταξύ των πελατών, εκτός και αν ζουν μαζί
Μεγάλος αριθμός μαθητών, πολλοί από τους οποίους έχουν μείνει εκτός τάξης για μήνες, θα αρχίσουν επίσης να επιστρέφουν στο σχολείο αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι αίθουσες εκδηλώσεων, οι αθλητικοί χώροι και οι χώροι λατρείας ανοίγουν εκ νέου στους κατόχους των «green pass», με πλαφόν όμως στη χωρητικότητα.

Επιστροφή στην κανονικότητα;

Οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες είναι πιθανό ηγηθούν στην οικονομία μετά το κορωνοιό.
«Οι Ισραηλινοί είναι καλοί στην αντιμετώπιση του χάους και της αβεβαιότητας».
Το Ισραήλ παρουσίασε τη φάση ΙΙΙ της δικής της στρατηγικής εξόδου, ανοίγοντας εστιατόρια, εγκαταστάσεις εκδηλώσεων και θέατρα και κινηματογράφους, καθώς και καφετέριες κυρίως για τους κατόχους πράσινων διαβατηρίων.
Ένα πράσινο διαβατήριο είναι ένα ασφαλές πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίων Pfizer.
Ορισμένες εταιρείες, από την Check Point Software Technologies έως την Mobileye, απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν.
Ταυτόχρονα, το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Hadassah έχει πει στο ιατρικό προσωπικό του ότι εάν δεν εμβολιαστούν, δεν μπορούν να εργαστούν με τους ασθενείς.
«Για κάθε Ισραηλινό που εμβολιάζεται, τα ταμεία υγείας έχουν τα δεδομένα σχετικά με την επίδραση του εμβολιασμού σε σχέση με το ιατρικό ιστορικό του κάθε πολίτη.

Οδικός χάρτης

Τώρα, καθώς το Ισραήλ ανοίγει την οικονομία του και η κατάσταση ομαλοποιείται θα είναι σε θέση να «δημιουργήσει ένα οδικό χάρτη προς την κανονικότητα» για τον τρόπο διαχείρισης της οικονομίας μετά τον κορωνοιό.

Η Βραζιλία ζητάει από το Ισραήλ… ρινικό σπρέι

Μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Βραζιλιάνο Υπουργό Εξωτερικών Ερνέστο Αραούχο έφτασε στην Ιερουσαλήμ με επίκεντρο ένα ρινικό σπρέι που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ για τη θεραπεία του COVID-19, καθώς και για το πώς το σύστημα υγείας του Ισραήλ καταπολεμάει την πανδημία.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro έγινε διάσημος για τον σκεπτικισμό του σχετικά με τον νέο κορωνοϊό και τις ευρέως αποδεκτές πανδημικές αντιδράσεις, αποφεύγοντας τις μάσκες και λέγοντας ότι δεν θα εμβολιαστεί.
Ωστόσο πάνω από 260.000 έχουν πεθάνει από το COVID-19 στη Βραζιλία.
Η Βραζιλία ενδιαφέρεται να αγοράσει από το Ισραήλ ένα φαρμακευτικό προϊόν που ονομάζεται EXO-CD24, που αναπτύχθηκε από τον Δρ. Nadir Arber στο Νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ και το οποίο περιορίζει τις ακραίες αντιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το προϊόν αυτό έχει την μορφή ρινικού σπρέι.
Από τους 35 ασθενείς στους οποίους χρησιμοποιήθηκε το EXO-CD24, οι 31 ήταν σε θέση να φύγουν από το νοσοκομείο μετά από δύο έως πέντε ημέρες θεραπείας.
Ενώ το φάρμακο τα πήγε καλά σε αυτήν την πρώιμη δοκιμή, έχει δοκιμαστεί μόνο σε 35 άτομα, χωρίς να υπάρχουν άλλα πειραματικά δεδομένα.
Ο γιος του Bolsonaro και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Γερουσίας της Βραζιλίας, Eduardo Bolsonaro, ανέφερε ότι θα ζητήσουν από το Ισραήλ να συνεχίσουν τις κλινικές δοκιμές του σπρέι στην Βραζιλία.
Ο σύμβουλος διεθνών υποθέσεων του Προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro Filipe G. Martins εξήγησε ότι η αντιπροσωπεία έφθασε στο Ισραήλ «προκειμένου να εμβαθύνει τη συνεργασία στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, μεταξύ άλλων μέσω της συνεργασίας για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων κατά του COVID-19»
«Η ισραηλινή αριστεία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης τεχνολογιών στον ιατρικό τομέα είναι γνωστή παγκοσμίως» ανέφεραν οι Βραζιλιάνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης