Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αίρουν περιορισμούς, ανοίγουν την οικονομία οι Πολιτείες – Για δ’ κύμα covid προειδοποιούν οι ειδικοί

ΗΠΑ: Αίρουν περιορισμούς, ανοίγουν την οικονομία οι Πολιτείες – Για δ’ κύμα covid προειδοποιούν οι ειδικοί
Πάνω από 525.000 οι νεκροί, μια ανάσα από τα 29 εκατομμύρια οι μολύνσεις
Σχετικά Άρθρα

Ολοένα και περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ ετοιμάζονται να άρουν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν ξανά τομείς της οικονομίας τους παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων.
Από την Τετάρτη 10/3 η Πολιτεία του Τέξας θα άρει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας ενώ θα επανεκκινήσει το σύνολο της οικονομίας της, ενώ στην ίδια κίνηση έχει προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει και το Μισσισίπη.
Η Πολιτεία του Οχάιο ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει όλες τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, το Μίσιγκαν έκανε γνωστό ότι χαλαρώνει περιορισμούς και αυξάνει τον αριθμό των πολιτών – πελατών σε εστιατόρια, γυμναστήρια, καταστήματα, στάδια, στην Αριζόνα, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να λειτουργούν με το 75% της χωρητικότητας τους ενώ στη Δυτική Βιρτζίνια αρχίζουν να επαναλειτουργούν κανονικά εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και γυμναστήρια.
Πάντως, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως δεν είναι ώρα ακόμα για να χαλαρώσουν οι περιορισμοί και προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος για μια νέα έξαρση και για δ’ κύμα της επιδημίας λόγω των παραλλάξεων του ιού που είναι πιο μεταδοτικές και πιο θανατηφόρες από το αρχικό στέλεχος.
Σημειώνεται πως κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα αναφέρονταν 60.000 κρούσματα ημερησίως, αριθμός αρκετά μειωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αν και ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci τονίζει ότι για να είναι ασφαλής η άρση των μέτρων, τα ημερήσια κρούσματα πρέπει να είναι λιγότερα από 10.000.
Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 525.000 νεκρούς και σχεδόν 29 εκατομμύρια μολύνσεις, ενώ υπολογίζεται ότι 58,8 εκατομμύρια έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.
Σχεδόν 30,6 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, αριθμός που αντιστοιχεί στο 9,2% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης