Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jerusalem Post: Ο Covid – 19 μπορεί να επανεμφανιστεί τον χειμώνα του 2021

Jerusalem Post: Ο Covid – 19 μπορεί να επανεμφανιστεί τον χειμώνα του 2021
Εάν ο Covid επανέρχεται κάθε χειμώνα, τότε θα πρέπει να λάβουμε κάποια φαρμακευτικά και μη φαρμακευτικά μέτρα, υποστηρίζουν οι ειδικοί
Σχετικά Άρθρα

Η πανδημία του Covid – 19 θα μπορούσε να εμφανιστεί ξανά στο Ισραήλ ήδη από τον επόμενο χειμώνα, όπως δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Itamar Grotto στην εφημερίδα Jerusalem Post.
«Μόλις τελειώσαμε με τον πρώτο χρόνο του κορωνοϊού και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει», είπε, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι υγείας αναμένουν επανεμφάνιση του ιού στο Νότιο Ημισφαίριο όπου ο χειμώνας διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.
«Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο», σημείωσε.
O Grotto παραιτήθηκε από τη θέση του στο υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο 2021 και αφού εργάστηκε εκεί για 13 χρόνια.
Εξήγησε ότι ενώ η περίοδος της γρίπης γενικά κορυφώνεται γύρω στο Φεβρουάριο και θεωρείται χειμερινή ασθένεια, τα κρούσματα αυτά μπορεί να εμφανιστούν και καλοκαίρι.

Τον χειμώνα τα περισσότερα κρούσματα

Ομοίως, οι τέσσερις πιο συνηθισμένοι κορωνοϊοί που είναι γνωστό ότι μολύνουν τον άνθρωπο είναι πολύ εποχιακοί, με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται τους χειμερινούς μήνες..
«Σκεφτήκαμε αρχικά ότι ο Covid θα ήταν εποχική ασθένεια.
Είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί η εποχικότητα τον πρώτο χρόνο », διευκρίνισε ο Grotto.
Εκτίμησε ότι, εάν ο Covid επανέρχεται κάθε χειμώνα, τότε η χώρα θα πρέπει να λάβει κάποια φαρμακευτικά και μη φαρμακευτικά μέτρα, που κυμαίνονται από μια επαναληπτική δόση του εμβολίου έως τη χρήση μάσκας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer,  Albert Bourla, δήλωσε στην CVS Health πως είναι ένα «πιθανό σενάριο» οι άνθρωποι να χρειαστούν μία τρίτη δόση του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης