Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Αποκλιμάκωση κρουσμάτων covid, πυκνώνουν τα αιτήματα για lockdown

Ινδία: Αποκλιμάκωση κρουσμάτων covid, πυκνώνουν τα αιτήματα για lockdown
Lockdown στην Ινδία συστήνει και ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Antony Fauci
Σχετικά Άρθρα

Αποκλιμάκωση από το υψηλό των 400.000 κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ινδία, η οποία ανέφερε 366.161 νέες μολύνσεις covid.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ο θάνατος άλλων 3.754 ανθρώπων, αριθμός που και αυτός είναι μειωμένος σε σχέση με τους 4.000 και πλέον νεκρούς που καταγράφονταν τις τελευταίες δύο ημέρες.
Συνολικά η Ινδία μετρά 246.116 νεκρούς και πάνω από 22,66 εκατομμύρια κρούσματα.
Πάντως και παρά τη μερική αυτή αποκλιμάκωση, η κατάσταση στην Ινδία παραμένει τραγική, με τα αιτήματα για την επιβολή ενός εθνικού lockdown προκειμένου να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά να πυκνώνουν.
Αν και αρκετές Πολιτείες έχουν επιβάλλει lockdown και άλλες έχουν επιβάλλει περιορισμούς στην κυκλοφορία και στη λειτουργία σινεμά, εστιατορίων, παμπ και εμπορικών κέντρων, ολοένα και περισσότεροι ζητούν από την κυβέρνηση Modi να ανακοινώσει ένα εθνικό lockdown, κίνηση στην οποία ωστόσο αντιστέκεται κυρίως λόγω των επιπτώσεων που θα υπάρξουν στην οικονομία.
Η κυβέρνηση του δέχεται έντονες επικρίσεις για το γεγονός ότι επέτρεψε να διεξαχθούν μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις αλλά και θρησκευτικές εκδηλώσεις με τον Αμερικάνο λοιμωξιολόγο Antony Fauci να φέρεται να έχει συμβουλεύσει τους Ινδούς ομολόγους του ότι πρέπει η Ινδία να πάει σε εθνικό lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης