Διεθνή

Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου

Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου
Η Βρετανία ήρε την απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια

Οι επικεφαλής της British Airways και του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο κάλεσαν σήμερα (17/5) την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα παραπέρα σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των περιορισμών για τα ταξίδια, λέγοντας ότι πρέπει να ανοίξουν και άλλες συνδέσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.
Η Βρετανία ήρε την απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια, αλλά η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει έως τώρα μόνο 12 χώρες ασφαλείς για ταξίδια χωρίς την υποχρέωση οι ταξιδιώτες να τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, περιορίζοντας την όποια ανάκαμψη του κλάδου.
«Είναι σαφές για εμάς ότι η Αμερική θα πρέπει να είναι στην 'πράσινη λίστα'», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways.
Ο επικεφαλής του Χίθροου, John Key δήλωσε ότι στη λίστα θα πρέπει να προστεθούν η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.
Υπουργοί έχουν δηλώσει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να πηγαίνουν διακοπές σε χώρες που δεν είναι στην 'πράσινη λίστα' ενώ ο πρωθυπουργός Johnson δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κατάλογος αυτός δεν θα επεκταθεί άμεσα λόγω του κινδύνου των νέων παραλλαγμένων στελεχών του ιού.
«Δεν αναμένω ότι θα έχουμε προσθήκες (στη λίστα) πολύ γρήγορα και πράγματι θα διατηρήσουμε ένα πολύ, πολύ αυστηρό καθεστώς στα σύνορα για το άμεσο μέλλον», δήλωσε.
Η Βρετανία έχει συνολικά χαμηλά ποσοστά μολύνσεων χάρη κυρίως στην επιτυχία του εμβολιαστικού της προγράμματος, αλλά αυξάνονται οι ανησυχίες για την ταχεία εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης