Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο λόγω covid η Ινδία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων - Παγώνουν οι εξαγωγές εμβολίων

Στο κόκκινο λόγω covid η Ινδία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων - Παγώνουν οι εξαγωγές εμβολίων
Μείωση καταγράφουν τα κρούσματα
Σχετικά Άρθρα
Στο κόκκινο παραμένει λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Ινδία, η οποία για ένα ακόμα 24ωρο ανέφερε νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων.
Συγκεκριμένα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 4.529 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 267.334 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Επισήμως, η Ινδία μετρά 283.248 νεκρούς επί συνόλου 25,5 εκατομμυρίων μολύνσεων.
Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο, έπειτα από αυτούς που έχουν καταγράψει οι ΗΠΑ και η Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά από αυτόν των ΗΠΑ.
Τα στοιχεία που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας υποδεικνύουν ότι οι μολύνσεις μειώνονται σταθερά τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι μάλλον αναξιόπιστα, καθώς δεν γίνονται αρκετά τεστ σε περιοχές της επαρχίας, όπου ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό.
Λόγω του σφοδρού β’ κύματος της επιδημίας, η Ινδία, η οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εμβολίων κατά της covid παγκοσμίως, εκτιμάται πως θα καταφέρει να επαναρχίσει τις μεγάλες εξαγωγές εμβολίων τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εμβολίων θα το διαθέτει για εσωτερικές ανάγκες.
Σημειώνεται πως η Ινδία έχει προχωρήσει σε εξαγωγές τουλάχιστον 66 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων προς την πρωτοβουλία COVAX, η οποία έχει ως στόχο τη διανομή εμβολίων στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης