Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το «ψηφιακό πορτοφόλι»

Η ΕΕ αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το «ψηφιακό πορτοφόλι»
Η ΕΕ θα εμποδίσει εταιρείες που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πορτοφόλι για διαφημίσεις
Τα σχέδιά της για ένα «ψηφιακό πορτοφόλι» αναμένεται να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την Τετάρτη, μετά από αιτήματα των κρατών μελών για την εύρεση ενός ασφαλούς τρόπου πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο, ΄όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε μια σειρά ιδιωτικών και δημόσιων υπηρεσιών με ένα μόνο διαδικτυακό αναγνωριστικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Το ψηφιακό πορτοφόλι θα αποθηκεύσει με ασφάλεια τα στοιχεία πληρωμής και τους κωδικούς πρόσβασης και θα επιτρέψει στους πολίτες και από τις 27 χώρες να συνδεθούν σε ιστότοπους τοπικής αυτοδιοίκησης ή να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφέλειας χρησιμοποιώντας μία μόνο αναγνωρισμένη ταυτότητα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.
Η εφαρμογή σε ολόκληρη την ΕΕ θα είναι προσβάσιμη μέσω σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αμφιβληστροειδούς μεταξύ άλλων μεθόδων και θα χρησιμεύσει επίσης ως θησαυροφυλάκιο όπου οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν επίσημα έγγραφα όπως η άδεια οδήγησης, ανέφερε η εφημερίδα.

Μπλόκο στις διαφημίσεις 

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα επιβάλουν διαρθρωτικό διαχωρισμό για να εμποδίσουν εταιρείες που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πορτοφόλι για οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα, όπως η διαφήμιση έων προϊόντων.
Οι Βρυξέλλες συμμετέχουν σε συνομιλίες με κράτη μέλη για την παροχή κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τα τεχνικά πρότυπα για την ανάπτυξη του ψηφιακού πορτοφολιού, το οποίο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό σε περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης