Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lockheed Martin και GM βάζουν μπροστά για το επόμενης γενιάς σεληνιακό όχημα της NASA

Lockheed Martin και GM βάζουν μπροστά για το επόμενης γενιάς σεληνιακό όχημα της NASA
Η Lockheed Martin και η General Motors ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν για την παραγωγή ενός νέου τύπου σεληνιακού οχήματος που θα χρησιμοποιήσει η NASA

Η Lockheed Martin και η General Motors ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν για την παραγωγή ενός νέου τύπου σεληνιακού οχήματος που θα χρησιμοποιήσει η NASA στις μελλοντικές αποστολές της στον δορυφόρο της Γης.
«Η κινητικότητα στην επιφάνεια είναι ζωτικής σημασίας για να καταστεί εφικτή και να υποστηριχθεί η μακροχρόνια εξερεύνηση της Σελήνης.
Τα επόμενης γενιάς rovers θα διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες των αστροναυτών», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, Rik Abroze.
Νωρίτερα φέτος η NASA εξέδωσε μια ανακοίνωση προς τις εταιρείες επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται ένα rover που θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους ώστε να διευρυνθούν για τους αστροναύτες οι δυνατότητες εξερεύνησης» στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της υπηρεσίας, το οποίο περιλαμβάνει πολλές αποστολές στην τροχιά -αλλά και στην επιφάνεια- της Σελήνης τα επόμενα χρόνια.
Στις απαιτήσεις της NASA για το σεληνιακό όχημα νέας γενιάς υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνολογιών αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ηλεκτρικών οχημάτων, της αυτόνομης οδήγησης και της δυνατότητας να κινείται σε επικίνδυνα εδάφη.
Η GM έχει κατασκευάσει ένα τέτοιο όχημα στο παρελθόν, εφόσον η εταιρεία ήταν ο βασικός υπεργολάβος που βοήθησε την Boeing να δημιουργήσει το σεληνιακό όχημα που χρησιμοποιήθηκε σε τρεις αποστολές του Apollo στη Σελήνη.
Παρόλο που το προηγούμενο rover της NASA είχε τη δυνατότητα να κινηθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη με ταχύτητα 6 μίλια/ώρα, εντούτοις κατάφερε να διανύσει μια απόσταση λιγότερη των 5 μιλίων από το σημείο προσσελήνωσης του Apollo.
Η Lockheed Martin τονίζει πως το επόμενης γενιάς σεληνιακό όχημα εδάφους «σχεδιάζεται έτσι ώστε να διανύει πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις «εξορμήσεις» του στον νότιο πόλο της Σελήνης, όπου επικρατούν ψυχρές θερμοκρασίες και σκοτάδι, ενώ και το έδαφος είναι πιο τραχύ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης