![Η Volvo ενώνει τις δυνάμεις της με τη σουηδική εταιρεία παραγωγής χάλυβα SSAB](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/2431cb5d4ea59890f66879e7db7847a8_XL.jpg)
Η Volvo ενώνει τις δυνάμεις της με τη σουηδική εταιρεία παραγωγής χάλυβα SSAB, με στόχο να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης υψηλής ποιότητας χάλυβα χωρίς ορυκτά, για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που συνεργάζεται με την SSAB και την πρωτοβουλία της, HYBRIT.
Αυτή στοχεύει στην αντικατάσταση του οπτάνθρακα ο οποίος χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παραγωγή χάλυβα με βάση σιδηρομετάλλευμα, με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και υδρογόνο.
Η πρωτοβουλία αναμένεται να αποφέρει την πρώτη στον κόσμο τεχνολογία παραγωγής χάλυβα χωρίς ορυκτά, που θα έχει ουσιαστικά μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.
Μέσω της συνεργασίας, η Volvo θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων ο οποίος θα εξασφαλίσει χάλυβα SSAB που έχει παραχθεί με υδρογόνο στο πιλοτικό εργοστάσιο της HYBRIT, στην πόλη Λουλέα της Σουηδίας.
Αυτός ο χάλυβας θα χρησιμοποιηθεί για δοκιμές και ενδέχεται να βρει πεδίο εφαρμογής σε κάποιο conceptcar.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών