Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bar Ilan University: Ο Covid -19 θα μείνει για πάντα – Το Ισραήλ επαναφέρει τις μάσκες – Κατά των πιστοποιητικών εμβολίων οι ΗΠΑ

Bar Ilan University: Ο Covid -19 θα μείνει για πάντα – Το Ισραήλ επαναφέρει τις μάσκες – Κατά των πιστοποιητικών εμβολίων οι ΗΠΑ
«Δεν πιστεύω ότι ο Covid-19 θα εξαφανιστεί… - Θα πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας με τον κορωνοϊό» αναφέρει το ισραηλινό πανεπιστήμιο Bar Ilan University 
Σχετικά Άρθρα

Ο κορωνοιός ή Covid – 19 δεν θα εξαλειφθεί ποτέ αναφέρει το ισραηλινό πανεπιστήμιο Bar Ilan University
Ο καθηγητής Cyrille Cohen από το Πανεπιστήμιο Bar-Ilan τόνισε ότι ο κόσμος αναμένεται να συνεχίσει να ζει στη σκιά του Covid-19 για πολύ περισσότερο - και ίσως ακόμη και για πάντα.
Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανοσοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, Cohen είπε στην Jerusalem Post ότι άπαξ και ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μολύνθηκαν από SARS-CoV- 2 μπορούν να μολύνουν ζώα που μπορούν να γίνουν δεξαμενές επώασης της νόσου και μετά να μολύνουν εκ νέου τον ανθρώπινο πληθυσμό.
«Δεν πιστεύω ότι ο Covid-19 θα εξαφανιστεί…
Θα πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας με τον κορωνοϊό»
Ωστόσο τόνισε ότι είναι πιθανό ότι ο ιός δεν θα έχει πάντα τη συντριπτική επίδραση που είχε στην πλήρη έξαρση του το 2020. Αντίθετα, ο καθηγητής είπε ότι καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται παγκοσμίως, ο ιός θα εξαφανιστεί και «θα υπάρξουν εστίες εδώ ή εκεί».
Πρόσθεσε «θέλω να κάνω λάθος, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Το Ισραήλ επαναφέρει τις μάσκες προσώπου

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ επανέφερε την χρήση μάσκας προσώπου σε εσωτερικό χώρο καθώς η χώρα καταγράφει περίπου 227 νέα κρούσματα, τα υψηλότερα σε διάστημα δύο μηνών.
Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, οι μάσκες πρέπει τώρα να φοριούνται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εκτός από τον μόνιμο χώρο διαβίωσης.
Ποιοι εξαιρούνται;
1)Παιδιά κάτω των 7 ετών
2) Κάποιος που δεν μπορεί να φορέσει μάσκα λόγω αναπηρίας
3) Κάποιος που είναι μόνος
4) Δύο εργαζόμενοι που εργάζονται μόνιμα στο ίδιο δωμάτιο.
5) Κατά τη σωματική άσκηση
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις στις οποίες πρέπει επίσης να φορούν οι άνθρωποι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
6)Κάποιος που δεν είχε τον ιό, αλλά επισκέπτεται ιατρικό ή κοινωνικό ίδρυμα, ή υπάλληλο αυτού που δεν είχε τον ιό και εργάζεται κοντά σε ασθενείς.
7)Κάποιος που απαιτείται να απομονωθεί σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους κανονισμούς, και που ή βρίσκεται στο δρόμο της απομόνωσης.
Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπενέτ ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει την εξάπλωση της παραλλαγής Delta ως νέο ξέσπασμα.
«Η μετάλλαξη Delta, που μερικές φορές ονομάζεται ινδική παραλλαγή, εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο με πολύ υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης από ότι γνωρίζαμε», είπε. «Δυστυχώς, βλέπουμε την αρχή ενός ιού που εξαπλώνεται στο κράτος του Ισραήλ και δεν ξέρουμε πάντα πώς να εντοπίσουμε την πηγή του».

Κατά των πιστοποιητικών εμβολίων οι ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ

Ένας νομοθέτης των Ρεπουμπλικάνων πρότεινε να απαγορευτεί στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να απαιτούν απόδειξη του εμβολιασμού COVID-19 για τους εργαζομένους, περιγράφοντας μια τέτοια απαίτηση ως προσβολή για τις πολιτικές ελευθερίες.
«Δεν υπάρχει λογική βάση ο διαχωρισμός των απασχολουμένων σε υγιείς ανθρώπους με την υπόθεση ότι τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν είναι υγιή.
Σε πολιτειακό επίπεδο αρκετοί νομοθέτες υπό την ηγεσία του GOP έχουν εγκρίνει νομοσχέδια που απαγορεύουν τη χρήση διαβατηρίων εμβολίων ή ενός συστήματος που θα επιβάλλει σε ένα άτομο να δείξει κάποια απόδειξη εμβολιασμού κατά του COVID-19 προκειμένου να μπει σε ένα κτίριο.
Η πρόταση νόμου για την Πρόληψη Διαβατηρίων Εμβολίων, θα εμπόδιζε την «ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εκδώσει οποιαδήποτε μορφή διαβατηρίων εμβολίων, επίσης τάσσονται κατά οποιασδήποτε τεκμηρίωσης που πιστοποιεί τον εμβολιασμό COVID-19.
Στα τέλη Μαίου 2021, η ομοσπονδιακή Επιτροπή Ευκαιρίας Απασχόλησης (EEOC) ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν κατά του Covid 19 χωρίς να παραβιάσουν τον ομοσπονδιακό νόμο. Αργότερα, το EEOC σε ενημερωμένη καθοδήγηση τον Ιούνιο είπε ότι οι εργοδότες πρέπει να προβαίνουν «σε λογικές κινήσεις» για εργαζόμενους που δεν - ή δεν μπορούν - να εμβολιαστούν λόγω αναπηρίας, εγκυμοσύνης ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Ένας δικαστής των ΗΠΑ στο Χιούστον αξιολογώντας μια αγωγή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί ελεύθερα ο κάθε πολίτης να επιλέξει να αποδεχτεί ή να απορρίψει τον εμβολιασμό
Για ορισμένους νομοθέτες εάν μια επιχείρηση απαγορεύσει σε κάποιο πολίτη να εισέλθει σε μια επιχείρηση ή εγκατάσταση λόγω του καθεστώτος εμβολιασμού άπτεται των πολιτικών ελευθεριών, προφανώς παραβιάζονται οι πολιτικές και ατομικές ελευθερίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης