Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ σε εταιρεία για ρούχα που… εξολοθρεύουν τον Covid-19

Πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ σε εταιρεία για ρούχα που… εξολοθρεύουν τον Covid-19

H εταιρεία διατεινόταν ότι χρησιμοποιεί μία «επαναστατική τεχνολογία» η οποία αποκαλείται LJ Shield, προκειμένου να αποτρέπουν τη «μεταφορά όλων των παθογόνων παραγόντων»

Σχετικά Άρθρα

H εταιρεία διατεινόταν ότι χρησιμοποεί μία «επαναστατική τεχνολογία» η οποία αποκαλείται LJ Shield, προκειμένου να αποτρέπουν τη «μεταφορά όλων των παθογόνων παραγόντων»
Πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε σε μία αυστραλιανή εταιρεία αθλητικών ειδών για τους ισχυρισμούς της ότι τα ρούχα της «εξαλείφουν» τον κορωνοϊό και σταματούν την εξάπλωσή του, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.
Η Lorna Jane διαφήμιζε ότι τα ρούχα της χρησιμοποιούν μία «επαναστατική τεχνολογία» η οποία αποκαλείται LJ Shield, προκειμένου να αποτρέπουν τη «μεταφορά όλων των παθογόνων».
Όμως, δικαστήριο έκρινε ότι ο ισχυρισμός της εταιρείας εκμεταλλεύεται τους καταναλωτές και είναι «δυνητικά επικίνδυνος». Η εταιρεία δήλωσε ότι αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου.

Παραπλάνηση

Σύμφωνα με την Lorna Jane, η ίδια η εταιρεία έπεσε θύμα παραπλάνησης από προμηθευτή της.
«Ένας προμηθευτής τον οποίο εμπιστευόμασταν μας πούλησε ένα προϊόν που δεν είχε τις επιδόσεις που υποσχόταν», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bill Clarkson.
«Μας έκαναν να πιστεύουμε ότι η τεχνολογία πίσω από το LJ Shield πουλιόταν στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στην Κίνα και την Ταϊβάν και ότι ήταν τόσο αντιβακτηριδιακή όσο και αντιιική.
Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι η ιδρύτριά της, Lorna Clarkson, που είναι επίσης και υπεύθυνη του δημιουργικού, ενέκρινε το προωθητικό υλικό του LJ Shield και έκανε και η ίδια κάποιες λανθασμένες δηλώσεις σε ένα δελτίο τύπου και σε βίντεο στο Instagram.

www.bankingnews.gr


Ι

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης