Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prada: Άλμα +66% στα έσοδα, στο 1,5 δισ. ευρώ,για το πρώτο εξάμηνο του 2021

Prada: Άλμα +66% στα έσοδα, στο 1,5 δισ. ευρώ,για το πρώτο εξάμηνο του 2021
Οι πωλήσεις από το δίκτυο καταστημάτων της Prada ανήλθαν σε 1,281 δισ. ευρώ, 8% άνοδο σε ετήσια βάση
Σχετικά Άρθρα
Αύξηση των εσόδων που ξεπέρασε τις προσδοκίες για το πρώτο εξάμηνο και προβλέψεις για ακόμα καλύτερες πωλήσεις το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, ανακοίνωσε ο ιταλικός όμιλος πολυτελών ειδών Prada, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2021
Ο όμιλος, με έδρα το Μιλάνο και εισηγμένος στο χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 66% στα 1,5 δισ. ευρώ (1,78 δισ. δολάρια) σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2020, λίγο πιο κάτω από τα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου του 2019, αλλά πάνω από το 1,43 δισ. ευρώ που υπολόγιζαν τις πωλήσεις οι αναλυτές σύμφωνα με τη Refinitiv.

Ανάκαμψη

«Η δυναμική των πωλήσεων θα παραμείνει ισχυρή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Patrizio Bertelli
Όπως και ο υπόλοιπος τομέας των πολυτελών ειδών ο όμιλος άρχισε να διακρίνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης το περασμένο καλοκαίρι, αφού η καθοριστική κινεζική αγορά ήρε τα περιοριστικά μέτρα.
Ο κλάδος βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάκαμψης, καθώς οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει σε όλο τον κόσμο, με τα οικονομικά αποτελέσματα για αρκετούς βασικούς παίκτες πολύ πάνω από τα επίπεδα εσόδων τους για το 2019.

Δίκτυο καταστημάτων

Οι πωλήσεις από το δίκτυο καταστημάτων της Prada ανήλθαν σε 1,281 δισ. ευρώ, 8% πάνω από το πρώτο εξάμηνο του 2019, ακόμη και έχοντας κλείσει το 1/6 των καταστημάτων της εν μέσω πανδημίας και με την εταιρεία να κάνει λόγο για «ισχυρή επιτάχυνση» το δεύτερο τρίμηνο.
Τόσο η Ασία όσο και η Αμερική ξεπέρασαν τις προ πανδημίας πωλήσεις, ενώ στην Ευρώπη -όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- οι πωλήσεις παρέμειναν 29% χαμηλότερα από ό, τι το πρώτο εξάμηνο του 2019 .

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Το ηλεκτρονικό εμπόριο υπερδιπλασιάστηκε σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν και αντιπροσωπεύει πλέον το 7% του συνόλου του τζίρου της λιανικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης