Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ: Διοικητές της Fed ερευνώνται για αθέμιτες επενδυτικές συναλλαγές ενώ αποφάσιζαν για το QE

Σάλος στις ΗΠΑ: Διοικητές της Fed ερευνώνται για αθέμιτες επενδυτικές συναλλαγές ενώ αποφάσιζαν για το QE
«Οι διοικητές των περιφερειακών Fed δεν πρέπει να κατέχουν ούτε να διαπραγματεύονται μετοχές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού» ανέφερε ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης

Την επανεξέταση και κατόπιν την αναθεώρηση του κώδικα δεοντολογίας που αφορά το πλαίσιο δράσεων των αξιωματούχων της Federal Reserves, δηλαδή της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος Jay Powell, ύστερα από καταγγελίες σχετικά με τις επενδυτικές δραστηριότητες δύο περιφερειακών προέδρων.
Ειδικότερα, ο Jay Powell ζήτησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας να γίνει σχετική έρευνα, ύστερα από αναφορές ότι ο Robert Kaplan, διοικητής της Fed του Ντάλας, και ο Eric Rosengren της Βοστώνης πραγματοποίησαν επενδύσεις σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η κεντρική τράπεζα κινούνταν από επιθετικά έως τελείως ανορθόδοξα για να ενισχύσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ο Kaplan αποκάλυψε ότι κατείχε μετοχές αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε 27 εισηγμένες εταιρείες, κεφάλαια και εναλλακτικές επενδύσεις.
Ο Rosengren διαθέτει μετοχές αξίας τουλάχιστον 151.000 δολαρίων σε τέσσερα funds που επενδύουν σε ακίνητα.
Και οι δύο αξιωματούχοι της Fed ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεφορτωθούν το χαρτοφυλάκιό τους μέχρι το τέλος του μήνα διατηρώντας τα κέρδη τους σε μετρητά ή θα τα επενδύσουν σε αμοιβαία κεφάλαια για να αποφύγουν τη σύγκρουση συμφερόντων.
Είπαν επίσης ότι θα απέχουν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μετοχών εφόσον παραμείνουν στις θέσεις τους.
«Επειδή η εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική εκτέλεση της σημαντικής αποστολής μας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Powell ζήτησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το διοικητικό συμβούλιο να αναθεωρήσει το κανονιστικό πλαίσιο» δήλωσε εκπρόσωπος της Fed την Πέμπτη.
«Αυτή η αναθεώρηση θα αυστηροποιήσει το πλαίσιο λειτουργίας και θα ορίσει τις προσωπικές οικονομικές πρακτικές για τους κεντρικούς τραπεζίτες, ώστε να μην υπάρξει ξανά σύγκρουση συμφερόντων» ανέφερε η Fed.
«Το διοικητικό συμβούλιο θα κάνει αλλαγές, ανάλογα περίπτωση, και τυχόν αλλαγές θα προστεθούν στον κώδικα δεοντολογίας της Fed» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας.
«Οι διοικητές των περιφερειακών Fed δεν πρέπει να κατέχουν ούτε να διαπραγματεύονται μετοχές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού» ανέφερε ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης