Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πλήγμα για Biden – Αναβλήθηκε η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις επενδύσεις 1 τρις δολαρίων σε υποδομές

ΗΠΑ: Πλήγμα για Biden – Αναβλήθηκε η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις επενδύσεις 1 τρις δολαρίων σε υποδομές
Οι βουλευτές των Δημοκρατικών ζητούν περισσότερο χρόνο και βελτιώσεις
Σχετικά Άρθρα

Αναβλήθηκε για μερικές ώρες η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το νομοσχέδιο ύψους 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις υποδομές, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για τον πρόεδρο Joe Biden, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι αντιμέτωπος με σφοδρή κριτική για μια σειρά πολιτικών επιλογών και κινήσεων τους, κάτι που αποτυπώνεται και στην πτώση της δημοτικότητας του.
Αιτία της αναβολής είναι οι διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στους προοδευτικούς και στους πιο μετριοπαθείς βουλευτές των Δημοκρατικών.
Οι πιο προοδευτικοί ζητούν μαζί με το νομοσχέδιο για τις υποδομές, να ψηφιστεί και ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα κοινωνικών δαπανών, συνολικού ύψους 3,5 τρις δολαρίων, συναντώντας τις αντιδράσεις των πιο μετριοπαθών βουλευτών.
«Σημειώθηκε πολλή πρόοδος αυτή την εβδομάδα και είμαστε πιο κοντά παρά ποτέ σε συμφωνία.
Όμως δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί και θα χρειαστούμε επομένως περισσότερο χρόνο για να τελειώσουμε τη δουλειά» ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki.
Πλέον καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι έτσι ώστε να περάσει το νομοσχέδιο.
Η πρόεδρος της Βουλής, Nancy Pelosi έκανε λόγο για μια παραγωγική και κρίσιμη ημέρα, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Δημοκρατικούς βουλευτές συνεχίζονται.
Το σχέδιο επένδυσης στις υποδομές – από τα μεγαλύτερα στην αμερικανική ιστορία - εγκρίθηκε από τη Γερουσία στις αρχές Αυγούστου με την υποστήριξη του ενός τρίτου των Ρεπουμπλικάνων, πέραν των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης