Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ στο Βερολίνο - Διπλωμάτης ή μυστικός πράκτορας ο νεκρός έξω από τη ρωσική πρεσβεία; - Οι ισχυρισμοί της Μόσχας και του Βερολίνου

Θρίλερ στο Βερολίνο - Διπλωμάτης ή μυστικός πράκτορας ο νεκρός έξω από τη ρωσική πρεσβεία; - Οι ισχυρισμοί της Μόσχας και του Βερολίνου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel, ο νεκρός ήταν Ρώσος μυστικός πράκτορας - Για «εντελώς λανθασμένες θεωρίες» κάνει λόγο η Μόσχα

Ένα θρίλερ που θα πιθανότατα θα μπορούσε να αποτελέσει και σενάριο ταινίας είναι σε εξέλιξη στη Γερμανία.
Ειδικότερα, στις 19 Οκτωβρίου, έξω από τη ρωσική πρεσβεία εντοπίστηκε νεκρός ένας 35χρονος, ο οποίος σύμφωνα με Γερμανία είναι Ρώσος μυστικός πράκτορας, ενώ σύμφωνα με τη Μόσχα είναι Ρώσος διπλωμάτης.
Σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, μάλιστα, η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για «εντελώς λανθασμένες θεωρίες» των δυτικών μέσων ενημέρωσης.

Der Spiegel: Ο διπλωμάτης ήταν μυστικός πράκτορας της FSB

Σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel, ο 35χρονος βρέθηκε νεκρός στις 19 Οκτωβρίου, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο. Όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας, τις που επικαλέστηκε το γερμανικό περιοδικό, ο διπλωμάτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).
Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού η αστυνομία του Βερολίνου εντόπισε στις 19 Οκτωβρίου, περίπου στις 7:20 το πρωί, το άψυχο σώμα του Ρώσου στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο της ρωσικής πρεσβείας.
Μόλις σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε ότι το υπουργείο έχει ενημερωθεί για το συμβάν, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει άλλες λεπτομέρειες για λόγους που νομικά άπτονται της προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Έτσι, φαίνεται ότι υπάρχει απροθυμία, προς το παρόν, να ριχτεί περισσότερο φως στην υπόθεση.

Έπεσε από το παράθυρο του τελευταίου ορόφου

Όπως σημειώνει το γερμανικό μέσο, ο άνδρας φαίνεται να έπεσε από το παράθυρο του ψηλότερου ορόφου της πρεσβείας της Ρωσίας, που βρίσκεται στη συνοικία Μίτε του Βερολίνου.
Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του 35χρονου διπλωμάτη παραμένουν αδιευκρίνιστες. Το πτώμα του διπλωμάτη, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, έχει μεταφερθεί στη Ρωσία.

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στη Γερμανία καταδικάζει τις αναφορές για τον θάνατο του Ρώσου διπλωμάτη κάνοντας λόγο για «εντελώς λανθασμένες θεωρίες».
«Το τραγικό περιστατικό με τον Ρώσο διπλωμάτη συνέβη στις 19 Οκτωβρίου 2021. Όλες οι διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του στην πατρίδα του έχουν ξεκαθαριστεί με τις αντίστοιχες αστυνομικές και υγειονομικές αρχές της Γερμανίας. Θεωρούμε ότι οι θεωρίες που εμφανίστηκαν σε διάφορα δυτικά μέσα ενημέρωσης για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού είναι εντελώς λανθασμένες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης