Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δραματική προειδοποίηση Merkel για την πανδημία, «δείχνει» lockdown - Χειρότερη από ποτέ η κατάσταση

Γερμανία: Δραματική προειδοποίηση Merkel για την πανδημία, «δείχνει» lockdown - Χειρότερη από ποτέ η κατάσταση
Για δραματική κατάσταση έκανε λόγο η καγκελάριος - Προ των πυλών τα νέα μέτρα
Σχετικά Άρθρα
Νέα μέτρα κατά της πανδημίας προανήγγειλε η υπηρεσιακή καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, η οποία περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη Γερμανία, κάνοντας λόγο για τη χειρότερη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ποτέ η χώρα και προβλέποντας ότι τα νοσοκομεία θα γεμίσουν σύντομα, αν δεν ανακοπεί το 4ο κύμα.
Στη Γερμανία έχει ανοίξει η συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown στα χνάρια της Αυστρίας, αλλά και για την πιθανότητα να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της covid-19.

Δεν επαρκούν τα ισχύοντα μέτρα

Η καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της.
Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Αγγελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Νέα έκκληση για εμβολιασμό

Η καγκελάριος απηύθυνε νέα έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Όπως τόνισε, δεν είναι πολύ αργά για τους Γερμανούς να αποφασίσουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.
Η ίδια πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί εθνική προσπάθεια για να υπάρξει μαζική διανομή της τρίτης δόσης των εμβολίων.

merkel1.jpg

Δραματικοί τόνοι από τον Spahn: Στο τέλος του χειμώνα κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Jens Spahn, για να περιγράψει την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19 στη Γερμανία.
«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα - αυτό ακούγεται κυνικό - σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι.
Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ειδικά με την παραλλαγή «Δέλτα», είναι τεράστιος.
Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Αυξημένη η ζήτηση για εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα

Σύμφωνα με τον Spahn, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό, τόνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή, την ώρα που έχει φουντώσει η σχετική συζήτηση στη Γερμανία.
«Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Διευκρινίσεις για την τρίτη δόση

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Spahn τόνισε ότι «δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο», διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα.
«Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα BILD, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.
Η Γερμανία προετοιμάζει μια εκστρατεία για να αυξηθούν όσοι προχωπρούν στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19,  για να προσπαθήσει να ελέγξει το τέταρτο κύμα  που έχει ήδη οδηγήσει σε αυστηρότερους περιορισμούς.
Πολλές από τις φημισμένες υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές της χώρας έχουν ήδη ακυρωθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά και οι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί αντιμετωπίζουν πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ολοένα και πιο επιβαρυμλενη, με τις κλινικές να ετοιμάζονται να μεταφέρουν βαριά άρρωστους σε άλλες εγκαταστάσεις, δήλωσε τη Δευτέρα η γερμανική ένωση εντατικής θεραπείας DIVI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης