Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μάσκες...για πάντα στα αεροπλάνα» προτείνει ο Έλληνας Τσιόδρας, Fauci - Ακυρώστε τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς

«Μάσκες...για πάντα στα αεροπλάνα» προτείνει ο Έλληνας Τσιόδρας, Fauci - Ακυρώστε τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς
Όταν πρόκειται για μάσκες και αεροπορικά ταξίδια, ο Fauci σηματοδοτεί ξεκάθαρα ότι δεν θα υπάρξει τέλος
Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος Anthony Fauci μιλώντας σχετικά με τον κορωνοϊό και το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών, αναφέρθηκε στις μάσκες προστασίας και ήταν κάθετος: «Καλύτερα... να το ξεχάσετε»
Προφανώς το να κάνετε τριπλή δόση εμβολίου ή ακόμα και τέταρτη δεν είναι αρκετή... Έτσι, όταν πρόκειται για μάσκες και αεροπορικά ταξίδια, ο Fauci σηματοδοτεί ξεκάθαρα ότι δεν θα υπάρξει τέλος.
Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, ο οποίος έχει καταλήξει να χαιρετίζεται ως εθνικός ήρωας από τους Φιλελεύθερους που απλοϊκά τους αρέσει να επαναλαμβάνουν την ρητορική "εμπιστεύσου την επιστήμη" είπε στο ABC's This Week σε πρόσφατη συνέντευξη ότι η αφαίρεση μασκών σε ένα αεροπλάνο είναι " δεν είναι κάτι που θα έπρεπε καν να σκεφτούμε».
Ο Δρ. Fauci απάντησε σε ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής Jonathan Karl, ο οποίος ρώτησε εάν θα έπρεπε να υπάρχει υποχρεωτικότητα εμβολίου για όλα τα αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού.
"Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι κρατούν τις μάσκες τους. Νομίζω ότι η ιδέα να βγάλουμε μάσκες, δεν είναι πραγματικά κάτι που θα έπρεπε καν να σκεφτούμε ", είπε ο Fauci.
Τότε ήταν που ο Karl απάντησε: «Και φυσικά, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των αεροπορικών εταιρειών πρότειναν ότι — ότι μπορεί να μην χρειαζόμαστε πλέον μάσκα. Σας ακούω δυνατά και καθαρά, διαφωνείτε με αυτό στο αεροπλάνο»
Κατά τη διάρκεια ακρόασης της επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ στις 15 Δεκεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Southwest Airlines, Gary Kelly, είχε πει ότι οι μάσκες "δεν προσθέτουν πολλά, αν μη τι άλλο" για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19 στα αεροπλάνα.
Όσον αφορά την αρχική ερώτηση, ο Fauci πρότεινε ότι η επιβολή εμβολίου, ως υποχρέωσει για να μπορέσει να ταξιδέψει κανείς είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί.

Ακυρώστε τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς

Ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron εκφράζει ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Fauci, που κάλεσε τους Αμερικανούς να ακυρώσουν τα πάρτι που έχουν κανονίσει την παρμονή της πρωτοχρονιάς.
«Θα έμενα μακριά από αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Fauci, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN, όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό. «Έχω πει στους πολίτες με συνέπεια ότι εάν είστε εμβολιασμένοι και με την ενισχυτική δόση και έχετε μία οικογενειακή συγκέντρωση στο σπίτι, με οικογένεια και συγγενείς» είναι εντάξει. «Αλλά όταν μιλάτε για πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχουμε 30, 40, 50 άτομα να γιορτάζουν. Δεν γνωρίζεται σε τι στάτους εμβολιασμού βρίσκονται. Θα συνιστούσα να μείνετε μακριά από αυτό φέτος», πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα, κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι καλούν τους Αμερικανούς να αποφύγουν τα μη εμβολιασμένα μέλη της οικογένειάς τους για τα Χριστούγεννα και να ακυρώσουν τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματίσει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης