Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brownstone Institute: Η χειραγώγηση μέσω επιβολής της μάσκας προκαλεί άγχος, απομόνωση και ανικανότητα στο άτομο

Brownstone Institute: Η χειραγώγηση μέσω επιβολής της μάσκας προκαλεί άγχος, απομόνωση και ανικανότητα στο άτομο
Η ιδέα της χρήσης μάσκας είναι μια πραγματικά, σπασμωδική αντίδραση και πρέπει να αποσυρθεί μαζί με άλλα επιζήμια μέτρα, όπως τα lockdowns
Σχετικά Άρθρα
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζητήματα που προέκυψαν από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν μεταξύ άλλων η υποχρεωτικότητα και επιβολή της μάσκας στους πολίτες ως «μορφή προστασίας» απέναντι στον ιό.
Από τα πιο συνηθισμένα επιχειρήματα που διατυπώνονται από τους υποστηρικτές της μάσκας είναι κάποια ρητορική του "πρόκειται απλώς για μια ενόχληση", άρα/και/ή "γιατί πρέπει να το κάνετε τόσο μεγάλο θέμα;".
Είναι αναμφισβήτητο ότι εκατομμύρια άνθρωποι βασανίζονται πολύ περισσότερο από τις μάσκες από ό,τι θα περιμέναμε ότι είναι λογικό ή ακόμα και πιθανό για κάτι που είναι πράγματι απλώς μια «ενόχληση».
Ξεκάθαρα όμως δεν πρόκειται για ένα τόσο απλό ζήτημα.
Η ιδέα της χρήσης μάσκας είναι μια πραγματικά, σπασμωδική αντίδραση και πρέπει να αποσυρθεί μαζί με άλλα επιζήμια μέτρα, όπως τα lockdowns.

Η χρήση μάσκας είναι για πολλούς ανθρώπους κάτι το εξαιρετικά αγχωτικό και που προκαλεί υπερβολικά ισχυρά αρνητικά συναισθήματα. Από τη στιγμή λοιπόν, αναφέρει ανάλυση του Brownstone Institute, που κάποιος βιώνει ένα έντονο συναίσθημα όπως είναι το άγχος, σημασία έχει η πηγή προέλευσης του.

Πως επηρεάζει η χρήση μάσκας την ψυχολογία του ατόμου;

Συναισθηματικό στρες της μάσκας:

Στέρηση Προσωπικής Αυτονομίας

Το να στερείς κάποιον την προσωπική του αυτονομία είναι αγχωτικό και εξευτελιστικό. Η ελεύθερη βούληση είναι ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό του να είσαι άνθρωπος, και η κατάργησή της βιώνεται ως επίθεση στην ατομικότητά του.

Αίσθηση Ανικανότητας

Το να είσαι στο έλεος των αυθαίρετων και  ιδιοτροπιών των άλλων σε κάνει να νιώθεις μια αίσθηση ανικανότητας, η οποία είναι εξαιρετικά αγχωτική και εξαντλητική και μπορεί τελικά να λυγίζει ένα άτομο ψυχικά και συναισθηματικά.

Ακύρωση της προσωπικής σας ταυτότητας

Η μάσκα είναι πλέον – ανεξάρτητα από τα πραγματικά πλεονεκτήματα – ένα πολιτικό σύμβολο στην κοινωνία. Το να αναγκάζεσαι να κρυφτείς είναι εξ ορισμού το να αναγκάζεσαι να υποκύψεις με τις δικές σου πράξεις – και χειρότερα, στη δημόσια εμφάνισή σου – στην ιδεολογική και/ή πολιτική σου αντίθεση.

Στερεί / Καταστρέφει τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις

Η ποιότητα και η φύση των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων μειώνεται σημαντικά. Κάθε αλληλεπίδραση πίσω από μάσκες είναι θεμελιωδώς διαφορετική.
Η αλληλεπίδραση με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αισθάνεται θλίψη, απόγνωση, απομόνωση, ψυχρή ή/και σκληρότητα, μεταξύ άλλων.

Με τον καιρό αλλάζει η προσωπικότητά σας

Οι μάσκες προσώπου είναι μια ριζική και αφύσικη προσβολή στη φυσιολογική νοητική και συναισθηματική λειτουργία. Με τον καιρό, αυτό μπορεί να αλλάξει την προσωπικότητά σας – όπως να σας κάνει λιγότερο κοινωνικούς, λιγότερο εξωστρεφείς, πιο καχύποπτους, μειωμένη τάση ή επιθυμία να είστε ευγενικοί και ούτω καθεξής.

Μια γενική αίσθηση ότι είσαι παγιδευμένος σε έναν εφιάλτη

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται μια ξεκάθαρη και ξεκάθαρη αίσθηση ότι είναι παγιδευμένοι σε κάποιου είδους διεστραμμένο εφιάλτη ως αποτέλεσμα των πολιτικών του Covid, κάτι που είναι μια εξαιρετικά οδυνηρή εμπειρία, ειδικά όταν αισθάνεται ότι δεν υπάρχει τέλος.

Στοιχειώδης έλλειψη δικαιοσύνης

Οι άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στη δικαιοσύνη και μπορεί να αισθάνονται τεράστιο άγχος και αγωνία όταν τους φέρονται άδικα, ειδικά όταν η άδικη μεταχείριση είναι κατάφωρη. Οι πολιτικές μάσκας κυριολεκτικά επιβάλλονται σε μερικούς ανθρώπους, ώστε οι άλλοι άνθρωποι να αισθάνονται πιο ασφαλείς – μια τραγική άνιση μεταχείριση.

Το άγχος της δυσκολίας στην επικοινωνία

Η απογοήτευση που προέρχεται από τη δυσκολία στην επικοινωνία υποτιμάται και τείνει να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ενοχλημένοι, απογοητευμένοι και αγχωμένοι.

Η ζημιά από την αποτυχημένη επικοινωνία

Αυτή η συγκεκριμένη βλάβη έχει επίσης μια άλλη, πιο απτή διάσταση – συχνά, οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν απλώς τα παρατάνε και η εγκατάλειψη είναι από μόνη της ένας πρόσθετος παράγοντας άγχους που αφήνει τους ανθρώπους απογοητευμένους. Εάν μιλάτε με τον γιατρό σας και «τα παρατάτε» αντί να βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε τι προσπαθούσε να σας πει – ειδικά οι ηλικιωμένοι που ψυχολογικά τείνουν να τα παρατάνε πιο γρήγορα και να έχουν πιο έμφυτη σωματική δυσκολία στην ακοή αρχικά – αυτό μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα.

Ζώντας σε σταθερή κατάσταση ανησυχίας, φόβου και θυμού

Γνωρίζοντας ότι πρέπει να υποκύψετε στις εντολές για επιβολή της μάσκας σε πολλά μέρη όπου πρέπει να πάτε, σας αφήνει να νιώθετε πάντα μια ποικιλία αρνητικών και ανθυγιεινών συναισθημάτων για αυτό.

Διώχνει τη χαρά από πολλές διάφορες δραστηριότητες

Πάρτε τα ψώνια, για παράδειγμα. Για πολλούς ανθρώπους, τα ψώνια είναι μια ψυχαγωγία που μπορεί να είναι μια αποτελεσματική συναισθηματική αποτοξίνωση από το άγχος της ζωής… αλλά όχι όταν πρέπει να φορέσετε μάσκα για να το κάνετε.

Οι παράλογες κυβερνητικές ενέργειες γεννούν μια αίσθηση φόβου και αστάθειας

Το να παρακολουθούν την κυβέρνηση να ενεργεί με έναν τόσο παράλογο τρόπο είναι από μόνο του πολύ άγχος για πολλούς ανθρώπους, όπως και η ζωή υπό ένα παράλογο καθεστώς. Η αίσθηση σταθερότητας και εμπιστοσύνης ενός ατόμου στον κόσμο εδράζεται από την ανάγκη στην πεποίθηση ότι ο ορθολογισμός είναι μια περιοριστική αρχή σε κάποιο σημείο σχετικά με το τι είναι ικανοί και πρόθυμοι να κάνουν η κυβέρνηση και οι άνθρωποι/θεσμοί με εξουσία στην κοινωνία. 

Καταστρέφει την αίσθηση εμπιστοσύνης και σταθερότητας των ανθρώπων

Το να αναγκάζεται κανείς να κάνει παράλογα και παράλογα πράγματα διαβρώνει την αίσθηση εμπιστοσύνης του ατόμου ότι υπάρχει ένας βασικός ορθολογισμός στην κοινωνία — κάτι που παρέχει στους ανθρώπους μια αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας στη ζωή γενικά. Είναι οδυνηρό να νιώθεις ότι δεν υπάρχει καμία λογική περιοριστική αρχή στις κυβερνητικές ενέργειες ή πολιτικές.

Παραβίαση του Κοινωνικού Συμφώνου

Όταν ένα μέρος της κοινωνίας είναι τόσο απρόβλεπτα καταστροφικό προς ένα άλλο μέρος της κοινωνίας, η κοινωνία χάνει τη νομιμότητά της στα μάτια των καταπιεσμένων και το κράτος δικαίου διαβρώνεται ανεπανόρθωτα, αφού η μια πλευρά απλώς επιβάλλει τη θέλησή της στην άλλη πλευρά ανεξάρτητα από τους νόμους , συμβάσεις και κανόνες της κοινωνίας. και χωρίς καμία περιοριστική αρχή. Το «κράτος δικαίου για σένα αλλά όχι για μένα» δεν είναι κράτος δικαίου και δεν έχει καμία ηθική νομιμότητα για το «εσύ» να σεβαστεί ή να συμμορφωθεί.

Μηδαμινή αποτελεσματικότητα

Σε μια μελέτη στο Μπαγκλαντές, οι χειρουργικές μάσκες μείωσαν τις συμπτωματικές λοιμώξεις από Covid κατά μεταξύ 0 και 22% ενώ η αποτελεσματικότητα των υφασμάτινων οδήγησε σε αύξηση μεταξύ 11% και μείωση 21%.
Ως εκ τούτου, με βάση αυτές τις τυχαιοποιημένες μελέτες, οι μάσκες φαίνεται να έχουν είτε καθόλου είτε περιορισμένη αποτελεσματικότητα.
Τα δεδομένα που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα μιας υφασμάτινης μάσκας ή καλύμματος προσώπου είναι πολύ περιορισμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης