Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο βουλευτής Peltier των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων προσχώρησε στους υποστηρικτές του ακροδεξιού Zemour

Γαλλία: Ο βουλευτής Peltier των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων προσχώρησε στους υποστηρικτές του ακροδεξιού Zemour
Ο Peltier δήλωσε στον ραδιοσταθμό Europe 1 πως ο Zemour είναι «ο μοναδικός υποψήφιος που είναι ικανός να εμψυχώσει τη δεξιά και να νικήσει τον Macron» στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου
Σχετικά Άρθρα

Ένας συντηρητικός βουλευτής Guillaume Peltier, που μέχρι πέρυσι ήταν δεύτερος στην ιεραρχία του κεντροδεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι», δήλωσε σήμερα ότι προσχωρεί στους υποστηρικτές του ακροδεξιού υποψηφίου για την προεδρία Eric Zemour.
Ο Guillaume Peltier δήλωσε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στην υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, την Valerie Pecresse, για την οποία είπε ότι ιδεολογικά βρίσκεται υπερβολικά κοντά στον κεντρώο πρόεδρο Emmanuel Macron.
Ο Peltier δήλωσε στον ραδιοσταθμό Europe 1 πως ο Zemour είναι «ο μοναδικός υποψήφιος που είναι ικανός να εμψυχώσει τη δεξιά και να νικήσει τον Macron» στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.
Ο 63χρονος Zemour, ο οποίος έχει καταδικαστεί για υποκίνηση μίσους και έχει δηλώσει πως θέλει να σώσει τη Γαλλία από την παρακμή και τις μειονότητες που «καταπιέζουν την πλειοψηφία», έχει κάνει καριέρα δοκιμάζοντας τα όρια της πολιτικής ορθότητας.

Δεν είναι σαφές πόσο βλαπτική θα είναι για την Pecresse η αποσκίρτηση του Peltier.

Ο τελευταίος δεν είχε κάνει πολλά πράγματα για να κρύψει την αλληλεπικάλυψη των πολιτικών πεποιθήσεών του με εκείνες του Zemour και άλλων προσωπικοτήτων της άκρας δεξιάς.
Στις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του κεντροδεξιού κόμματος ο Peltier είχε υποστηρίξει τον Eric Ciotti, οι απόψεις του οποίου περί ενίσχυσης της κρατικής εξουσίας στις υποβαθμισμένες συνοικίες των μεταναστών και περί υπεράσπισης της γαλλικής εθνικής ταυτότητας προσέγγιζαν αυτές της άκρας δεξιάς.
Η Pecresse νίκησε τον Σιοτί το Δεκέμβριο στο δεύτερο γύρο των προκριματικών, αλλά ο Ciotti κέρδισε σχεδόν το 40% των ψήφων και αναλυτές λένε τώρα πως μέρος του ποσοστού αυτού μπορεί να ακολουθήσει τον Peltier στο στρατόπεδο του Zemour.
Δημοσκοπήσεις δεχίνουν πως ο Zemour υπολείπεται του Macron, της Pecresse και της Marine Lepen του παραδοσιακού ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός.
Ωστόσο η κούρσα για μια θέση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών είναι στήθος με στήθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης