Διεθνή

Fauci: Μοντέλο τριών δόσεων εμβολίου και σε παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών

Fauci: Μοντέλο τριών δόσεων εμβολίου και σε παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών
Ο Fauci είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορούσε να δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί αυτό, αλλά ήταν ανένδοτος ότι θα συμβεί

«Βόμβα» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη έριξε ο Fauci όταν ανέφερε ότι τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών ενδέχεται να υποβληθούν τελικά σε ένα «σχήμα τριών δόσεων» εμβολίων για τον COVID.
«Η δόση και το σχήμα για παιδιά 6 μηνών έως 24 μηνών λειτούργησαν καλά, αλλά αποδείχθηκε ότι η άλλη ομάδα από 24 μηνών έως 4 ετών θέλει ακόμα έρευνα, επομένως οι μελέτες συνεχίζονται», σημείωσε ο Fauci.
Πρόσθεσε, «Φαίνεται τελικά πως θα είναι ένα σχήμα τριών δόσεων. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα δούμε μια EUA [Εξουσιοδότηση Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης] με αυτό."
Είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορούσε να δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί αυτό, αλλά ήταν ανένδοτος ότι θα συμβεί.
«Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί», είπε, προσθέτοντας «Γι' αυτό το σύστημα λειτουργεί. Ο FDA είναι πολύ σχολαστικός στην ικανότητά του και στην προσπάθειά του να βεβαιωθεί ότι, προτού εγκριθεί κάτι για οποιαδήποτε ηλικία, και ειδικά με τα παιδιά… ότι θα είναι ασφαλή και ότι θα είναι αποτελεσματικά».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Fauci πρότεινε ότι θέλει να δει το FDA να εγκρίνει τα εμβόλια για νήπια μέσα σε ένα μήνα.
«Ελπίζω ότι θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα και όχι πολύ αργότερα από αυτό, αλλά δεν μπορώ να το εγγυηθώ», είπε ο Fauci κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.
«Δεν μπορώ να μαντέψω για τον FDA. Θα πρέπει να το αφήσω σε αυτούς», πρόσθεσε.
Ωστόσο, μετά τη συνέντευξη, ο Fauci έστειλε στο CNBC μια δήλωση «διευκρινίζοντας ότι δεν εμπλέκεται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο FDA και δεν ήξερε πότε η υπηρεσία θα καθαρίσει τους εμβολιασμούς».
«Δεν ήθελα καθόλου να υπονοήσω ότι η εξουσιοδότηση θα ερχόταν μέσα σε ένα μήνα», είπε ο Fauci, προσθέτοντας «Εννοούσα ότι δεν ξέρουμε… Δεν εμπλέκομαι σε αυτή την απόφαση».
Τα δεδομένα του CDC έδειξαν ότι τα παιδιά αποτελούν λιγότερο από το 0,1 τοις εκατό των θανάτων από Covid από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης