Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές είπαν μαζικό «όχι» κατά των μέτρων του κορωνοϊού

Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές είπαν μαζικό «όχι» κατά των μέτρων του κορωνοϊού
Οι διαδηλωτές αντιτάχθηκαν κυρίως σε αυστηρότερους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας το Σαββατοκύριακο για να λάβουν μέρος σε μια διαμαρτυρία ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τον COVID-19 και άλλους περιορισμούς που στοχεύουν τα μη εμβολιασμένα άτομα.
Περισσότεροι από 6.000 ακτιβιστές φέρεται να συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wenceslas της Πράγας στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, απαιτώντας από τις αρχές να ακούσουν τις εκκλήσεις των πολιτών.
«Το κράτος πρέπει να ακούσει τις απαιτήσεις του λαού. Οι ρυθμίσεις και οι περιορισμοί μας οδηγούν στο δρόμο προς την κόλαση», είπε η Zuzana Vozabova.
Σε πλάνα από τη συγκέντρωση, ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών κάνει πορεία ενώ κυματίζει σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα καθώς κινείται προς τη λαϊκή πλατεία που έχει την πιο πολυσύχναστη κίνηση πεζών σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι διαδηλωτές αντιτάχθηκαν κυρίως σε αυστηρότερους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της κατανάλωσης φαγητού στα εστιατόρια - αποκαλώντας την πολιτική της κυβέρνησης για τον COVID-19 ως διάκριση όσων επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Τα ισχύοντα μέτρα

Τα άτομα που θέλουν να δειπνήσουν σε εστιατόρια της Τσεχίας πρέπει επί του παρόντος να προσκομίσουν ένα διαβατήριο εμβολιασμού ή ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ.
Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για πολλούς άλλους εσωτερικούς χώρους στη χώρα, όπως μουσεία και νυχτερινά κέντρα.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων ανέφερε τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων του ιού στις 26 Ιανουαρίου — με 54.689 κρούσματα, ενώ οι αριθμοί άλλες πρόσφατες ημέρες κατατάσσονται μεταξύ των υψηλότερων από την έναρξη της επιδημίας πριν από περίπου δύο χρόνια.
Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση ακύρωσε ένα διάταγμα την περασμένη εβδομάδα που καθιστούσε υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19 για βασικούς επαγγελματίες και άνω των 60 ετών, προκειμένου να αποφευχθεί η «εμβάθυνση διχασμού» στην κοινωνία.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης